Resmål/London /Övrigt /Turistinformation

Turistinformation om London

Dricks i London

Det är vanligt att lämna cirka 10 procent i dricks på restauranger. På många ställen läggs dock en avgift på 10-12 procent till notan, och i dessa fall är det inte nödvändigt att lägga till någon dricks. Taxiförare kommer ofta att förvänta sig cirka 10 procent i dricks.

El i London

England använder 240 volt som i Skandinavien. Men kontakterna har tre piggar, så man behöver en adapter som kan köpas i London eller t.ex. på flygplatsen i Danmark eller England. Läs mer om reseadapter England.

Försäkring i London

Det gula sjukförsäkringskortet gäller för vistelser under mindre än en månad. Vad som händer nu i och med Brexit är oklart.

Helgdagar i England

Nästan alla butiker, banker och liknande är stängda under helgdagar. Det finns dock flera butiker i centrum som är öppna, särskilt i området runt Oxford Street. De flesta turistattraktioner är också öppna nästan alla dagar under året.

Tidsskillnad i England

England ligger en timme tillbaka i förhållande till dansk tid, och har sommartid. När det är kl. 12.00 i Danmark är det allså kl. 11.00 i London. Här kan du alltid se vilken tid det är i London.

Valuta och växling

Storbritanniens valuta heter British Pound och förkortas GBP. Ett pund kostar vanligtvis runt 10 kr, men det varierar mycket och det rekommenderas därför att man undersöker kursen omedelbart före avgång. Det är en bra idé att växla pengar hemma, eftersom det kan vara mycket dyrt att växla pengar i London. Här kan du hitta nuvarande valutakurs brittisk pund.

Öppettider

Butiker är vanligtvis öppna 08.30-17.30 måndag till fredag, ​​och lördag morgon. Öppettiderna varierar dock mycket från område till område, och butikerna i centrum är öppna längre. Varuhus som Harrods är också öppna på söndagar.