Resmål/Dublin

Välkommen till ditt Dublin äventyr

Varmt välkommen till vår sektion om den fantastiska staden Dublin, Irlands hjärta. Vår portal är avsedd att förse dig med djupgående information och praktiska råd för att göra din vistelse i denna förtrollande stad så minnesvärd som möjligt.

En bild på stadsmiljön i Dublin.

Alla våra sektioner om Dublin

Historiskt sett är Dublin en stad som har växt och blomstrat över århundraden, en plats där forntiden och nutiden lever sida vid sida. Från dess tidiga dagar som vikingabosättning till dess växande status som ett kosmopolitiskt europeiskt centrum, är Dublins rika och mångfacetterade historia alltid bara ett stenkast bort. Utforska vår "Historia"-sida för att dyka djupare in i denna fascinerande resa genom tiderna.

Dublin är en stad som lever och andas kultur, från dess litterära storheter som James Joyce och Oscar Wilde, till dess musikaliska arv inom allt från traditionell irländsk folkmusik till dagens pop- och rockscen. Klicka på "Kultur"-sidan för att utforska allt som denna kulturella smältdegel har att erbjuda.

Men en resa till Dublin är mer än bara historia och kultur. Den är också en fest för dina sinnen. Upptäck den traditionella irländska gästfriheten på våra "Mat och dryck"-sidor, där vi presenterar allt från mysiga pubar till gourmetrestauranger, från stout till irländsk whiskey.

Staden är även hem till en rad oförglömliga sevärdheter och aktiviteter. Upptäck fascinerande museer, historiska byggnader och strålande parker på vår "Sevärdheter"-sida, och utforska de bästa sätten att njuta av Irlands naturliga skönhet på vår "Natur och Friluftsliv"-sida.

Vill du planera din resa runt stadens livliga evenemangskalender? Kolla in vår "Evenemang"-sida för att hålla dig uppdaterad om allt som händer i staden, från musikfestivaler till sportevenemang.

Slutligen, för att hjälpa dig att navigera och njuta av staden till fullo, har vi samlat allt du behöver veta på vår "Praktisk information"-sida, inklusive tips om transport, boende och mycket mer.

Vare sig du planerar ditt första besök i Dublin eller är en återkommande resenär, vill vi att du ska känna dig hemma i denna underbara stad. Vi hoppas att vår hemsida blir din pålitliga kompis på din resa till Dublin, en stad som alltid har något nytt och spännande att erbjuda. Sláinte, och välkommen till Dublin!

Karta över Dublin

Klicka här för att se en använarvänlig karta över Dublin där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.