Resmål/Malaga

Resmål Malaga - Sevärdheter, Fakta och Party

Malaga är huvudstaden i Spaniens Solkust utmed medelhavet. Staden är en riktigt härlig mix mellan just storstad och ett härligt strandliv. Här är det nära till allt. Malaga är också en perfekt utgångspunkt om man vill upptäcka övriga Spanien. Nätter som ingen annanstans på jorden, upplevelser som få ställen har att erbjuda och ett evigt nattliv som aldrig verkar ta slut. Ljuset av neon, LED och lampor strålar medan man kryssar från nattklubb till nattklubb i centrum. Välkommen till Malaga, en stad som aldrig sover – och en stad man aldrig glömmer.

Malaga har någonting för alla

Oavsett vad du letar efter så kan med största säkerhet Malaga erbjuda dig det du söker. Här finner du en oerhört bred variation utav aktiviteter och olika sätt att spendera sin tid på. Allt ifrån äventyrsfyllda bungyjumphopp till att avnjuta ett glas vitt samt höra vågornas brus längs en av de många restauranterna vid stranden

Feta fester och långa nätter

Här finner du de absolut mäktiga festställena, såväl som några utav världens främsta och bästa stränder. Att den svenska kronan dessutom är stark nu som gör att det blir billigare att resa och leva i Malaga är knappast en nackdel. Med andra ord, Malaga är det perfekta resmålet för dig som söker det äventyrliga, fartfyllda men samtidigt avslappande resmålet – och vi vill vara den som guidar dig! Vi är din främsta och bästa källa för information, tips och vad som är på gång i Malaga. Här kan du till exempel hitta vår grymma sammanställning av olika klubbar och barer i Malaga.

Häng med på pubrunda i Malaga

Ett grymt sätt att snabbt komma in i Malags uteliv är att hänga med på en pub- och klubbrunda! Det finns en riktig bra runda som går att boka ca. 350 svenska kronor, här finns mer info: Pub- och klubbrunda i Malaga. En trevlig bonus är att man även får möjlighet att träffa andra partysugna människor på besök i Malaga, bara det är värt mycket! 😉

På våra sidor om party och uteliv i Malaga kan du läsa om många av de barer, pubar och klubbar som finns i Malaga.

Fantastiska sevärdheter

Genom tiderna har Malaga varit en viktig hamnstad, framför allt för det spanska området på östsidan. Idag är hamnen Puerto de Malaga en viktig hamn för framför allt turistkryssningar. Mycket av den vackra arkitekturen i Malaga härstammar från den spännande och mytomspunna moriska tiden. Den vackra moriska Gibralfaroborgen blickar ut över staden, och nära den utmed Paseo del Parque, finns fästningen Alcazaba. I Alcazaba ligger ett mycket intressant arkeologiskt museum. Själva Paseo del Parque är också ett vackert stråk som går utmed en park, som innehåller många palmer och statyer, och den går ända ned till stadens hamn.

Det finns också många vackra byggnader att upptäcka i Malaga. Malaga är fullkomligen fyllt av vackra murar från både antik tid och framåt. Malagas Katedral är en grekisk-romersk byggnad, som är väl värd ett närmare besök. Den neoklassiska katedralen Cathedral of the Encarnation rekommenderas också, och likaså Palacio Episcopal, Iglesia del Sagrario och Palacio de los Condes de Buenavista.

Turistfavoriten Malaga

Passa på att åka på utflykt runt Malaga

Det lättaste sättet att ta sig runt annars i staden är med buss, men om man vill bege sig utanför staden för utflykter kan man enkelt hyra en bil eller ta tåget. Ett riktigt häftigt utflyktsmål i närheten av Malaga är Caminito del Rey, vilket är en vandringsled som går längs en klippvägg. Den är oerhört häftig att uppleva, här kan du läsa mer om Caminito del Rey.

Picassos födelseort

En annan häftig grej är att Malaga är Picassos födelseort. Han flyttade sedermera till Barcelona, men han kommer från Malaga och idag finns ett mycket fint Picassomuseum i staden. Det ligger faktiskt i själva huset där Picasso en gång bodde. Museet öppnades 2003, och har snabbt blivit ett mycket populärt turistmål. Andra intressanta museer är Museo Municipal, som har visningar om Malagas historia, CAC Malaga som är stadens moderna museum.

Hitta de undangömda strand-pärlorna

Den lokala stranden i Malaga heter La Malagueta. Det är en helt okej strand, men om man vill hitta lite mysigare stränder gör man bäst i att bege sig lite längre österut, till fots eller med buss mot El Palo. Här har vi gjort i ordning en bra sammanställning av stränder i Malaga.

Snabba fakta om Malaga

  👥   Befolkning: ~1 000 000 invånare
  ✈️   Flygtid: ca. 4 h 20 min från Arlanda (~3000 km)
  💶   Valuta: Euro
  🕒   Tidsskillnad: Ingen, aktuell tid: klockan i Malaga
  ☎️   Landsnummer: 0095
  🍻   Åldersgräns alkohol: 18 år
  🇪🇸   Språk: Spanska
  🆘   Nödnummer: 112
  🔗   Malagas officiella hemsida
  🔗   Svenska ambassaden i Malaga

Internationellt präglad matkultur

Malagas matkultur har fått inflytande från många håll i världen, bland annat den arabiska matkulturen. Det är en riktigt upplevelse att dricka det marockanskinspirerade teet på tehusen i staden. I Malaga finns även många spanska tavernor, som i första hand serverar spanskt vin, men som också serverar mat i form av nationalrätten tapas. Vinet i Malaga är väldigt sött, men samtidigt starkt. Utmed kusten finns också många mysiga restauranger som serverar goda fisk- och skaldjursrätter, vilket är någonting man verkligen bör passa på att frossa i när man är här. Vid ett restaurangbesök i staden eller utmed havet kan man även passa på att beställa någon av de inhemska specialiteterna espetos eller pescaíto frito.

Kort information om Malaga

Malaga är en storstad som är belägen i södra Spanien, nämligen regionen Andalucia. Som den största staden i Costa del Sol så finner du det klimatet man kan förvänta sig från en stad i södra Spanien. D.v.s. ett mediterrant klimat med varma somrar, enormt fina stränder och mycket mer. Staden erbjuder allt ifrån hiking till intressanta arkeologiska platser, museum, shopping och ett nattliv utöver det mesta.

Staden började redan blomstra och utvecklas under början på 1900-talet när industrier och fabriker hittade till landet. Sedan dess så har Malaga varit en självklar hubb på hela Costa del sol för både transport, tjänster, turism och underhållning.

Prisbilden i Malaga är snäll mot plånboken trots den stora mängd turister som besöker orten. Räkna med cirka 60-70 % mot vad det kostar hemma, och om du backpackar eller vill leva budget går det komma ner ännu mer i pris.


Karta över Malaga


Strand i Malaga

Stränder och njutning i absolut bästa klass mot ett bra pris!

Drink i Malaga

Unna dig avkoppling, lyx och en pause ifrån vardagen.

Malaga under kvällstid

Malaga under nattetid är en fantastisk stad på många sätt!

Artiklar om andra städer i Spanien

AlicanteBarcelonaMadridValencia

Artiklar om öar i Spanien

IbizaLanzaroteTeneriffa

Andra artiklar om Spanien

Shopping i Spanien Mat i Spanien Spaniens klimat