Resmål/Reseadapter/Storbritannien

Reseadapter och eluttag i Storbritannien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Storbritannien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Storbritannien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Storbritannien är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Storbritannien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Storbritannien? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Storbritannien till Sverige.

🇬🇧

Reseadapter behövs till eluttag i Storbritannien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Storbritannien så måste du ta med en reseadapter, då de i Storbritannien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Storbritannien.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Storbritannien som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Storbritannien.

Reseadapter som passar eluttag i Storbritannien

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Storbritannien, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Storbritannien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Storbritannien.

Reseadapter Storbritannien till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Storbritannien i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Storbritannien till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Storbritannien. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Storbritannien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Storbritannien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Storbritannien.

Att besöka Storbritannien som turist

Storbritannien är ett populärt turistmål av många skäl. I landet finns några av världens mest kända sevärdheter, bland annat Buckingham Palace, Stonehenge och Tower of London. Dessutom är Storbritannien ett bekvämt resmål med stora flygplatser i London, Manchester och Glasgow. Landets varierande landskap består av böljande kullar, karga kuststräckor och lugna byar.

Dessutom finns det finns många saker att göra i Storbritannien. Besökarna kan utforska de livliga städerna, vandra eller cykla på landsbygden eller ta en tur till en av de pittoreska byarna. Det finns också gott om festivaler och evenemang som äger rum under hela året.

Slutligen är Storbritannien också ett relativt prisvärt resmål jämfört med andra europeiska länder. Så oavsett vad du har för intressen har Storbritannien garanterat något att erbjuda dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Storbritanniens eluttag. 😊