Resmål/London /Sevärdheter /Westminister Abbey

Westminister Abbey i London

Westminister Abbey öppnar dörrarna till en viktig del av den engelska historien. Den gamla klosterkyrkan är över 900 år gammal och har varit platsen där många monarker har fått sina kronor, samt både kungliga och andra viktiga människor har haft begravning. Kyrkan är en mycket populär attraktion och har mer än 1 miljon besökare varje år.

En stor gotisk kyrka

Westminister Abbey är en stor gotisk kyrka som ursprungligen fungerade som en klosterkyrka - därför namnet Abbey. Det var kung Edward Confessor som lät kyrkan byggas runt 1045-1050. Kyrkans officiella namn är Collegiate Church of St. Peter och ligger i Westminister stadsdel, väldigt nära Westmininster Palace och Big Ben.

Historisk kyrkogård

Alla engelska monarker har blivit krönade, gifta och begravda i Westminster Abbey sedan 1066. Dock med undantag för Edward V och Edward VIII, som aldrig krönades. Nuvarande byggnader går tillbaka till 13 och 1600-talet, och byggnaderna är sålunda uppemot 700 år gamla.

Isaac Newton och William Shakespeare

På Westminister Abbeys kyrkogård ligger kungar, drottningar, statsmän, poeter, filosofer och forskare begravna. Bland de stora personligheterna finner du Isaac Newton och G. F. Handel. Dessa två ligger i det som kallas poeternas hörn (Poets Corner), som ligger i kyrkans sydliga del. Poets Corner var ursprungligen en begravningsplats för poeten Geoffrey Chaucer, men senare också för andra stora kulturella personligheter. Charles Dickens, T.S. Eliot, William Blake och William Shakespeare vilar också här.

Kyrkan har en lång historia och erbjuder regelbundet nya överraskningar. År 2005 hittades Edward I:s grav, bättre känd under namnet Edward the Confessor, under en mosaik framför altaret. Med hjälp av radarteknik har dessa och andra kungliga begravningsplatser hittats.

De okända soldatens grav

En annan känd attraktion är den okända soldatens grav, som kom till 11 november 1920. Denna grav innehåller en okänd soldat som dödades på slagfältet under första världskriget. Detaljerna om hans död och var han dog har hållits hemligt, så att graven kan symbolisera alla soldater som föll under kriget.

Westminister Abbey i London

Museum med skatter från medeltiden

På Westminister Abbey Museum kan man bl.a. se material och andra skatter från medeltiden, delar av gamla skulpturer, Mary IIs tron ​​och kopior av antika regaler som kronor och spirar. Men kyrkan fungerar inte bara som museum, utan används också av tusentals kristna reguljära kyrkobesökare. Gudstjänster och andra evenemang hålls fortfarande.

Närmaste tunnelbanestation till Westminister Abbey är St. James Park.

Karta till Westminister Abbey

Klicka här för att se en karta till Westminister Abbey, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Westminister Abbey.

Relaterade artiklar om London

Andra sevärdheter i London

Big BenBuckingham PalaceHMS BelfastLondon EyePiccadilly CircusSpeakers CornerTower BridgeTower of London

Andra läsvärda artiklar

Parker Att göra Museum Shopping Turistinfo