Resmål/London/Restauranger i London

Restauranger i London

I London serveras utmärkt mat från alla världens kök. Glömt Fish n' Chips, London erbjuder utsökt gourmetmat för alla smaker. London är även fullt av bra kaféer, hälsosam snabbmat, eko-mat och mycket mer. Här är några förslag på var hunger kan göras i London.

The Fat Duck

Om du inte har något emot att betala cirka 1000 dollar för en meny, läs vidare. På The Fat Duck får du gourmetmat i absolut världsklass och restaurangen röstades till världens bästa restaurang för några år sedan. Rätterna erbjuder ofta lite alternativa kulinariska upplevelser på denna trestjärniga Michelin-restaurang, men för att få en smakbit måste ett bord beställas tre månader i förväg!

Wolseley

Denna populära café-restaurang ligger i bilproducenten Wolseley Motors gamla showroom. Med en elegant gammaldags inredning och livlig atmosfär serveras några av Londons finaste rätter inom den finare cafégenre. Klassisk engelsk frukost med ägg, bacon, bakade bönor, korv, svamp och så vidare kostar omkring 14 pund. Wolseley ligger vid Piccadilly och närmaste tunnelbanestation är Green Park.

Locanda Locatelli

Ett utmärkt val om du vill äta italiensk mat med en modern touch. Restaurangen har nyligen vunnit priset som Londons bästa italienska restaurang. Locanda Locatelli ligger på Seymour Street vid tunnelbanestationen Marble Arch.

Haandi

Om du vill äta indiska är detta en av Londons absolut bästa restauranger. Restaurangen är ganska lyxig och menyn består av otroligt läckra rätter från norra Indien. Haandi ligger på Cheval Place vid tunnelbanestationen Knightsbridge.

Mr. Chow

Mr. Chow är synonymt med världsklassig kinesisk mat för lokalbefolkningen i London, och det finns också Mr. Chows i New York och Beverly Hills. I stiliga rum med speglar på väggarna serveras till exempel peking-kyckling med valnötter och läckra rätter med hemlagad pasta.

Roast

Om du vill prova riktig engelsk bondgårdsmat, är Roast ett bra alternativ. Här får du bara de bästa råvarorna från lokala producenter, och Roast ligger också på Borough Market, Londons berömda matmarknad. Till exempel, prova en engelsk frukost med allt det skall innehålla för bara omkring £ 12. Roast ligger på Stoney Street vid tunnelbanestationen London Bridge.

Shepherds

Ett annat bra alternativ när det gäller klassisk brittisk mat. Restaurangen ligger nära House of Parliament och serverar traditionell engelsk mat som fiskkakor, läcker korv och ett stort urval av pajer.

Relaterade artiklar om London

Sevärdheter Museum Att göra Parker Shopping Turistinfo