Resmål/Kroatien

Kroatien - Adriatiska havets dolda pärla

Välkommen till våra sidor om Kroatien, där vi låter dig upptäcka den dolda pärlan vid Adriatiska havet. Kroatien, ett land med en rik historia, imponerande arkitektur, kristallklart vatten och oförglömliga solnedgångar, väntar på att utforskas av dig.

Vackra Kroatien och dess magnifika landskap

Här på Resmål.com strävar vi efter att ge dig en omfattande guide till detta underbara land. Vår hemsida erbjuder djupgående information om Kroatiens mest populära städer och destinationer, från den pulserande huvudstaden Zagreb till de historiskt laddade gatorna i Dubrovnik, och från de vackra Plitvice-sjöarna till de solkyssta stränderna på Hvar och Brac.

Kroatien i sig är som en skattkista

För den som är nyfiken på Kroatien som destination erbjuder vi en skattkista av artiklar och insikter. Utforska de unika kulturella särdragen, de kulinariska skatterna och den historiska rikedomen som finns att upptäcka i varje hörn av detta mångfacetterade land. Lär dig om de bästa tidpunkterna att besöka, hur du reser runt effektivt och vilka platser som är måsten för varje resenär.

Översiktsbild som visar Kroatiens magnifika arkipelag.

Kroatiens magnifika arkipelag.

Lär dig allt om Kroatiens rika kultur och tradition

Oavsett om du är intresserad av att vandra genom de lummiga skogarna i Plitvice, uppleva pulsen i Dubrovniks gamla stad, segla runt de idylliska öarna, dyka ned i Zagrebs urbana liv eller helt enkelt vill veta mer om Kroatiens rika kultur och tradition – du har kommit rätt! Under våra sidor Om Kroatien kan du läsa mer om Kroatiens historia och kultur, samt fakta om landet i sig och allt som rör Kroatien.

Reseguider till olika ställen i Kroatien

BolBračBrelaDubrovnikHvarIstrienKrkNinPagPlitvice-sjöarnaPodgoraPulaRabRabacRovinjSplitTučepiUmagVisVodiceZadarZagreb

Artiklar om saker att göra i Kroatien

CyklingDykningEvenemang och festivalerGolfSeglingStränderVandringVingårdsturer

Lär dig mer om Kroatien

TuristinformationHistoriaKulturVäder & klimatMat & dryckGeografiNatur & djurEkonomiSpråk