Resmål/San Francisco

Resmål San Francisco - Sevärdheter och Fakta

San Francisco är en stad med gamla anor, och det finns bra mycket att se och göra här. Golden Gate bron är ett måste, den har blivit som en symbol av staden och syns på de flesta posters och i alla filmer. Man kan antingen gå, cyklar eller åka bil över denna blåsiga bro, och det finns flera ställen man kan stanna och fotografera från. Har man tur kommer dimman rullande in över bron, det är en syn man sent glömmer.

De välkända spårvagnarna

Något man sedan absolut inte får missa är naturligtvis att åka en av de gamla spårvagnarna som fortfarande går med vajer. Det är en speciell upplevelse med alla San Fransiscos uppförsbackar, och man har tid att verkligen se staden. Färden går mellan Union Square och Fisherman's Wharf, men man kan hoppa på och av var man vill. Ibland är det rätt långa köer vid båda slutstationerna, men det är väl värt att vänta.

Alcatraz lockar många

En annan populär plats att besöka är Alcatraz fängelse. Förutom att gå runt och se de olika cellerna i detta strängt bevakade fängelse, kan man även träffa före detta fångar och fångvaktare som berättar om sina erfarenheter. Det kan vara bra att åka så tidigt som möjligt på morgonen innan det blir fullt med folk.

Riktigt grymt nattliv med feta fester

Nattlivet i San Fransisco är väl utvecklat, det handlar trots allt om en mångmiljonstad. Här finns det mesta, oavsett vilken stil och intresse man har så är utbudet stort. Dryckesgränsen ligger på 21 år, och de kontrollerar vanligtvis legitimationen. Bland de mer kända områdena kan man nämna Mission District, North Beach och SoMa.

Napa Valley är populärt

Inte så långt från San Fransisco ligger Napa Valley som är känt för sina stora vinodlingar. Det tar inte mycket mer än en timme att köra hit. Man kan gå på guidade turer, som faktiskt är gratis, och prova olika viner. En rolig detalj är att vissa av de viner som framställs här säljs på Systembolaget.

Twin Peaks bjuder på vackra vyer

Om man vill ha en vy av hela San Fransisco ska man åka upp till Twin Peaks. Här breder staden ut sig under ens fötter och man kan ta fantastiska bilder. På kvällen är det extra speciellt med alla ljus och lyktor, så man ska helst åka hit två gånger. Utan bil är det dock svårt att ta sig upp hit. San Fransisco är en omväxlande stad där man kan uppleva det mesta. Det spelar ingen roll vad man är intresserad av, här kan man alltid se och göra det.

Tidszon och tidsskillnad San Francisco

Om du undrar vad klockan är i San Francisco eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och San Francisco, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är i San Francisco, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och San Francisco.

Gator i San Francisco och fängelset Alcatraz