Resmål/London /Att göra /Harrods varuhus

Harrods varuhus i London

Harrods varuhus är inte bara stort, det är enormt! Det är faktiskt ett av världens största varuhus, och du bör inte bli förvånad om du går vilse i de många rummen - du kommer inte att vara den första.

Det är värt minst ett besök

Även om du varken vill eller har råd att shoppa i Harrods, måste du fortfarande gå dit bara för upplevelsen. Varuhuset är som en stor utställning av alla slags varor, och kan vara en upplevelse att bara titta på, och bli imponerad av. Det är inte som ett vanligt köpcentrum där olika billiga klädkedjor finns representerade och en amerikansk snabbmatsrestaurang ligger i mitten, Harrods är fyllt med lyx från första till sjunde våningen!

Varuhuset grundades 1849 av Charles Henry Harrod, idag är byggnaden en vacker arkitektonisk upplevelse med sina art nouveau-fönster. När familjen Fayed köpte Harrods 1985 bestämdes det att man skulle expandera. Familjen betalade 615 miljoner pund för verksamheten och investerade ytterligare 300 pund i renovering. Idag är Harrods ett av världens absolut största varuhus.

Harrods i London

Totalt har Harrods 7 våningar, och byggnaden var den första i världen att få rulltrappor installerade. På toppen av den rullande trappan erbjöds nervösa kunder Brandy för att lugna nerverna. Harrods motto är "Alla saker för alla människor, överallt" och varuhuset innehåller också mer än 330 företag, med allt du vill ha när det kommer till kläder, parfym, musik, sportutrustning, smycken, möbler, leksaker, mat och mycket mer. Du kan till och med handla ditt nya husdjur på Harrods, och det finns även en speciell brudavdelning och i december finns det en imponerande julavdelning.

Många restauranger och bra service

Förutom vanliga butiker finns det även skräddare, bubbelpool, frisör och cateringfirma på Harrods. I byggnaden finns också runt 30 restauranger som serverar allt från tapas till sushi. På andra sidan gatan hittar du också Harrods 102, som har butiker som HMV (bokhandel) och den exklusiva klädaffären Turnbull & Asser. Harrods har sedan det grundades för drygt 150 år sedan varit synonymt med lyx och extravagans.

På en hektisk dag har Harrods upp till 300 000 kunder. Harrods har genom åren haft flera kända kunder som Oscar Wilde, Sigmund Freud, A.A. Milne och flera medlemmar av kungafamiljen. Till och med har ett par kändisar också arbetat på Harrods, till exempel Pierce Brosnan, som en gång i tiden arbetade på apoteket.

Harrods ligger på Brompton Road i Knightsbridge i centrala London. Närmaste tunnelbanestation är Knightsbridge Station, som ligger på Piccadilly Line.

Officiell hemsida: Harrods i London

Karta till Harrods varuhus i London

Klicka här för att se en karta till Harrods varuhus i London.

Relaterade artiklar om London

Andra saker att göra i London

London AquariumLondon DungeonLondon ZooO2 Entertainment DistrictOxford Street

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Museum Parker Shopping Turistinfo