Resmål / London / Att göra /Oxford Street

Oxford Street i London

Lanske Londons mest kända shoppinggata, Oxford Street. Den börjar vid Marble Arch i nordöstra hörnet av Hyde Park och går förbi Oxford Circus ner till St. Giles 'Circus och Tottenham Court Road.

Fler än 300 butiker

Gatan har över 300 butiker som erbjuder allt du behöver när det kommer till mode: kläder, väskor, skor, elektronik, sportkläder, skönhetsprodukter och mycket mer i olika prisnivåer. Många kända märkesbutiker ligger också på Oxford Street, som Zara, Gap, Urban Outfitters, Nike Mexx, Mango, Monsoon, Frensch Connection, Esprit, Bik Bok, New Look, Next och Adidas. Dessutom finns det flera stora varuhus som Marks & Spencer, John Lewis och Selfridges. Den senare är Englands näst största efter Harrods och har funnits på samma plats i nästan 100 år.

Oxford Street huserar också Primark, ett shopping-paradis för de som älskar det senaste modet när det kommer till kläder, väskor och accessoarer till låga priser.

Oxford Street i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

Inte bara butiker och shopping

Oxford Street är dock mer än bara klädaffärer. Här hittar du även bokhandeln HMV, Disney Store samt den stora affären Zavvi, som har allt i musik, spel, DVD, iPod och mer. På Tottenham Court Road hittar du ett brett utbud av elektronikaffärer. Oxford Street är också ett bra ställe att bli lite sötsugen på, då det finns många olika kaféer, muffinsexperter och bagelsbagerier.

Närmaste tunnelbanestation är Oxford Circus, Bond Street, Marble Arch eller Tottenham Court Road (vid St. Giles 'Circus).

Karta till Oxford Street

Klicka här för att se en karta till Oxford Street, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Oxford Street.

Relaterade artiklar om London

Andra saker att göra i London

Harrods varuhusLondon AquariumLondon DungeonLondon ZooO2 Entertainment District

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Museum Parker Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com