Resmål/London/Shopping i London

Shopping i London

Oxford Street är kanske Londons mest kända shoppinggata. Här finns mer än 300 butiker, bland annat, Marks & Spencer, HMV (bokhandlare), Zara, Gap, H&M, Top Shop, Urban Outfitters, Adidas, Nike och Selfridges. Den senare är Englands näst största varuhus. Det största varuhuset heter Harrods, och erbjuder 7 våningar med exklusiv shopping inom allt från husdjur till möbler. Det är också på Oxford Street man finner Primark, ett shoppingparadis för de som älskar att köpa de senaste modekläderna, väskor och accessoarer till extremt låga priser.

Trevliga sidogator med härlig shopping

Det finns mer shopping att hitta i Oxford Streets sidogator. På Regent Street ligger modebutikerna mitt i staden, med några av Londons äldsta butiker. Tunnelbanestationen Oxford Circus och Piccadilly Circus ligger vid vardera ände av Regent Street. En annan sidogata är New Bond Street - eller bara Bond Street - som erbjuder fashionabel lite dyrare shopping.

Gatan är populär bland kändisar, och det är ett av Londons mest exklusiva shoppingområden. Parallellt med Regent Street ligger Carnaby Street, som har både en mysig och trendig atmosfär, har streetfashion och designerkläder från nya lovande talanger.

Shopping i London

Guldköpare kan göra ett klipp

I London kan även guld vara relativt billigt, se här för nuvarande guldpris så att du kan jämföra innan du slår till.

Modern streetwear och designerbutiker

Shoppinggatan Kings Road

En annan bra shoppinggata är Kings Road, som erbjuder en bra blandning av modern streetwear och designerbutiker - både kläder och möbeldesign. Närmaste tunnelbanestation är Sloane Square. För de som letar efter exklusiva märkesvaror och de senaste trenderna från världens modeelit är butikerna och varuhusen i Knightsbridge och Brompton Road ett uppenbart alternativ. Ta tunnelbanan till Knightsbridge.

Mode och antikviteter i Covent Gardern

I området runt Covent Garden hittar du både modekläder och många små, prydliga specialaffärer. Covent Garden Market erbjuder antikviteter och hantverk. Det finns en riktigt trevlig atmosfär runt marknaden och ofta ser du folk som spelar musik eller utför någon form av streetunderhållning. Närmaste tunnelbanestationer är Covent Garden och Leicester Square. En av Londons specialiteter är just marknader, och det finns många däremellan.

Begagnat på Portobello och Camden Market

Portobello Market sträcker sig längs Portobello Road, som ligger i Notting Hill. Du bör besöka marknaden fredag ​​eller lördag, där det finns begagnade kläder och antikviteter av alla slag. I den norra delen av marknaden håller de unga, ambitiösa designersena till. På vardagar är det mest frukt och grönsaker, men det finns flera alternativbutiker i området som också är värda ett kika runt i. Den närmaste tunnelbanestation är Notting Hill Gate och Ladbroke Grove.

I området runt Camden Market kan du titta runt i flera tusen butiker och boder med begagnade kläder, konst, smycken, möbler och mycket mer. Faktum är att hela Camden Town är ett stort handelsområde och bara atmosfären är en upplevelse i sig. Närmaste tunnelbanestationer är Camden Town eller Chalk Farm.

Gå i Jamie Oliver fotspår

Om du vill gå i Jamie Olivers fotspår, besök då Borough Market, där säljs god mat i alla former och storlekar. Marknaden ligger vid Stoney Streets vid London Bridge Station.

Relaterade artiklar om London

Sevärdheter Museum Att göra Parker Nattliv Turistinfo