Resmål/London /Att göra /London Aquarium

London Aquarium

Londons stora akvarium är en av stadens största attraktioner - särskilt för familjer med barn. Med 500 olika arter fördelade på allt från korallfisk och sötvattenfisk till regnskogsfisk och robotfisk är det tillräckligt för såväl stor som liten.

Ett av Europas största

Nära Themsen strax utanför det stora pariserhjulet London Eye ligger London Aquarium, som är ett av Europas största akvarium. Här kan du bland annat se clownfisk, stenar, sjöhästar, två meter långa hajar och några av världens mest giftiga fiskar. De som vågar kan röra vid några av djuren, som sjöstjärnor och krabbor. Sammantaget är akvariet hem för mer än 500 olika arter i över 50 akvarier.

Allt har gjorts för att ge fiskarna en bra och naturlig miljö, som som samtidigt är tillgänglig för besökarna. Således är akvariet uppdelat i 14 olika avdelningar beroende på var fiskens naturliga livsmiljö är. Exempel på områden är regnskog, Indiska oceanen, korallrev, floder och tropiskt sötvatten.

London Aquarium i London

Akvariet har ett speciellt barnområde där de yngsta i familjen kan komma på en "virtuell kryssning" runt de 14 områdena i akvariet, de kan lära sig mycket roliga saker om fisk och se bilder av färgglada fisk från hela världen. Nya evenemang ordnas hela tiden, särskilt för barn.

Adoptera en fisk

För sanna fiskälskare är det möjligt att adoptera en fisk. Den som adopterar få, förutom ett certifikat, vackra bilder av fisken, gratis biljetter och andra små presenter. Pengarna går till akvariets forsknings- och skyddsprojekt. Genom medier och samarbete med olika organisationer arbetar London Aquarium för att öka fokus på skyddet av det marina livet över hela världen. Förutom de levande fiskarna har en riktig robotfisk också kommit till samlingen av fiskar. Den lilla datorfisken tillhandahålls av Essex University och kan simma runt och orienterar som en riktig fisk.

Officiell hemsida: London Aquarium

Karta till London Aquarium

Klicka här för att se en karta till London Aquarium, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av London Aquarium.

Relaterade artiklar om London

Andra saker att göra i London

Harrods varuhusLondon DungeonLondon ZooO2 Entertainment DistrictOxford Street

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Museum Parker Shopping Turistinfo