Resmål / London / Parker /Hyde Park

Hyde Park i London

Hyde Park är troligtvis Londons äldsta park. Förutom det berömda Speakers Corner har Hyde Park även tennisbanor, en lekplats, en sjö och flera kaféer. Det är ett måste att ta en promenad genom denna gröna oas som ligger i centrala London.

Hyde Park ligger i slutet av Oxford Street med Kensington Park i väster. Området som idag utgör Hyde Park blev Henry VIIIs egendom år 1536, när kungen ville använda parken för jakt. Men det var först senare som parken blev öppen för allmänheten.

En konstgjord sjö

På 1800-talet byggdes den artificiella sjön Serpentine. Sjön bestod av en översvämmad flod och ligger mitt i parken. Idag kan parkens besökare njuta av utsikten eller hyra en liten roddbåt och ta en tur ut på vattnet. På det hela taget finns det många möjligheter att vara aktiv i 142 hektar stora området. Parken används av många lokalinvånare för sin dagliga träning och vanliga utflykter.

Som turist rekommenderas verkligen att ta en promenad genom det stora gröna området. Parken har mer än 400 träd, en vacker rosenträdgård och huserar många olika fågelarter. Hyde Park har även en del attraktioner, till exempel den stora Marble Arch som ursprungligen var porten till Buckingham Palace, men som flyttades till sin nuvarande plats i parkens nordöstra hörn år 1851.

Hyde Park i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

Hyde Parks mest kända attraktion är Speakers Corner. I detta hörn av parken har vanliga medborgare under många hundra år kunnat ställa sig upp och använda sin konstitutionella yttrandefrihet och tala fritt till Londons invånare. Denna helt unika möjlighet har genom åren använts av stora personligheter som såsom George Orwell och Karl Marx. Men även lokala politiker och vanliga människor har talat med och till Londons medborgare här. Varje söndagmorgon kan alla som vill komma och öppna sina hjärtan eller bara lyssna på när andra gör det.

Efter att ha utforskat Hyde Park kan besökare njuta av en förfriskning eller måltid på en av parkens kaféer eller restauranger. Till exempel The Dell, från vilken man får en vacker vy över Serpentine. Det finns också flera små kiosker runt parken, där förfriskningar kan köpas.

Hyde Park är öppen varje dag mellan 05:00 och midnatt året runt. Närmaste tunnelbanestation är Hyde Park Corner Station.

Karta till Hyde Park

Klicka här för att se en karta till Hyde Park, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Hyde Park.

Guidade turer London

Här nedan hittar du tips om guidade turer i London, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Relaterade artiklar om London

Andra parker i London

Kensington GardensRegent's Park

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Att göra Museum Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com