Resmål/Kairo

Resmål Kairo - Sevärdheter och Fakta

Kairo är staden som bjuder på några av de främsta sevärdheterna i hela världen, och med hundratusentals besökare varje år har Kairo och Egypten på kort tid blivit ett av de främsta resmålen i världen. Kairo bjuder på rafflande äventyr som allt som oftast tar dig långt bakåt i tiden, flera tusen år faktiskt. Låt dig förbluffas av gigantiska pyramider, labyrintgravar under jorden och mumifierade faraoner.

Fantastisk mix av nutid och dåtid

Det är faktiskt en fascinerande kombination av nutid och dåtid man möts av när man besöker Kairo, det finns en oerhört fängslande historia bakom det man möts - faktiskt så fänglsnade att den fortfarande på ett vis känns levande. Kairo är även fullproppat med vackra byggnader och sevärdheter direkt i staden, som t.ex. Operahuset eller Citadellet med Mohammed Ali-moskén. Det finns även mängder med museer, som t.ex. det Egyptiska museet som innehåller fynd från Tutankhamons grav.

Egyptens huvudstad Kairo

Shopping i världsklass

Den myllrande innerstaden bjuder även på fantastisk shopping, man kan som exempel besöka den gigantiska basaren Khan el-Khalili som är fullproppad med tyger, kläder, guld, smycket, vattenpipor, papyrusrullar och vackert arabiskt hantverk, eller varför inte det oerhört populära shoppingstråket Qasr an-Nil? Efter att ha förnöjt sig med shopping en hel dag kan man ta sig en segeltur utmed den spegelblanka Nilen, eller njuta av en solnedgång på en kamelrygg i den mäktiga öknen, precis som i sagorna. Läs mer om shopping i Kairo.

Pyramiderna och Sfinxen är huvudattraktionerna

Pyramiderna i giza är en av världens främsta sevärdheter, och givetvis också en av de populäraste i Egypten. Totalt uppförde man här omkring 80 pyramider under lite drygt tusen års tid. Den största och mesta kända av alla pyramiderna är Cheopspyramiden som är 137 meter hög, och inte långt därifrån finner man den kända klippskulpturen Sfinxen som man tror skall ha uppförts i samband med pyramiderna.

På våra sidor om Pyramiderna och Sfinxen i Giza kan ni se fler bilder samt läsa mer om dessa magnifika skapelser.

Sfinxen och Cheopspyramiden

Sfinxen och Cheopspyramiden

Fantastiska badstränder och smakfull kultur

Egypten i sig är också känt för sina fantastiska badstränder som bland annat kan upplevas i Alexandria vid medelhavet, men även vid särskilda turistorter såsom Sharm el-Sheikh, Makadi Bay och Hurghada. Vid turistorterna finns också stora möjligheter till komfort och service i den nivå man kan förvänta sig vid turistorter.

Med sin varierande kultur och sitt skiftande landskap, kryddat med en fantastiskt nervkittlande historia, är Kairo och Egypten ett oerhört intressant ställe att besöka som kan erbjuda en väldigt smakfull mix av både skönhet och nöje.