Resmål/London /Parker /Kensington Gardens

Kensington Gardens i London

Kensington Gardens var en gång en privat trädgård som tillhörde den kungliga bostaden Kensington Palace. Parken gränsar till Hyde Park och är idag perfekt för vandring genom vackra trädgårdar, minnesmärken och den roliga lekplatsen som byggts till minne av prinsessan Diana.

En konstgjord sjö separerar parkerna

De två parkerna separeras av ringvägen, men Kensington Gardens anses ändå av vissa som en del av Hyde Park. Kensington Gardens täcker ett område på drygt 1 kvadratkilometer, och byggdes runt 1728-1738. År 1730 byggdes den artificiella sjön Serpentine som egentligen ligger i både Hyde Park och Kensington Garden, med Serpentine Bridge som förbinder de två parkerna.

Parken används i stor utsträckning för att sola, jogga och cykla. Det har vackert anlagda trädgårdar som till exempel den holländska trädgården och den italienska trädgården. Den senare består av fyra fontäner och väldigt fina klassiska skulpturer. Parken innehåller också två statyer av Drottning Victoria och Peter Pan samt ett minnesmärke för den engelske officeraren Speke. Kensington Gardens är lite mer formell än Hyde Park, och uppfattas ofta som den finaste av de två.

Kensington Gardens i London

Som sagt tillhörde Kensington Gardens ursprungligen den kungliga bostaden Kensington Palace, det var här Prinsessan Diana bodde tills hennes tragiska död 1997. Det var även därför man valde just denna park för att bygga en lekplats dedikerad till henne - Memorial Playground. Lekplatsen består bland annat av ett gigantiskt piratskepp i trä och är extremt populärt bland barn.

Prins Alberts minnesmärke

I det sydöstra hörnet av parken finns Albert Memorial, ett minnesmärke för prins Albert, Drottning Victorias älskade man, som dog av tyfus vid 42 års ålder. Minnesmärket byggdes omedelbart efter hans död för att hylla honom och hans intressen. Minnesmärket består av ett färgstarkt gotiskt torn omgivet av figurer av marmor.

Karta till Kensington Gardens

Klicka här för att se en karta till Kensington Gardens, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Kensington Gardens.

Relaterade artiklar om London

Andra parker i London

Hyde ParkRegent's Park

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Att göra Museum Shopping Turistinfo