Resmål/London /Övrigt /Transport i London

Transport i London

London Underground - metro

Det finns totalt 12 linjer i Londons tunnelbana, var och en med eget namn och färg. Linjerna kryssar över hela staden, både i centrum och ut till de yttre områdena. Det är ofta det snabbaste och billigaste transportsättet. Det finns totalt 275 tunnelbanestationer i London, varav 63 ligger i innerstaden. Det betyder att det aldrig är långt till närmaste station. Tunnelbanor kör förbi varje avgång var femte minut på alla linjer mellan 5.30 och 0.30. På söndagar är dock denna period något kortare, nämligen 7.30 till 23.00. På natten är det något längre tid mellan avgångarna.

Oyster Card är rekommenderat

Om du ska resa runt i London under ett par dagar, rekommenderas att köpa ett så kallat Oyster Card. Rabattkortet kan användas till bussar, tunnelbanan, DLR, spårvagnar och vissa tågspår, och är det billigaste sättet att betala för enstaka resor. Kortet kan köpas på de flesta tunnelbanestationer. Här kan du läsa mer om Oyster Card.

Turistbussar i London

London Eye, Piccadilly Circus, Big Ben, Tower of London, Buckingham Palace och så vidare. Alla Londons sevärdheter kan nås från taket av de berömda röda bussarna som täcker hela staden. Det är ett bra sätt att se London och du kan till och med komponera din egen väg genom stadens gator.

Stadens största och mest populära turistbussföretag är Original London Sightseeing Tour, som äger de röda dubbeldäckare som kör runt i London. Det finns sex olika linjer att välja mellan, totalt fler än 90 stationer, som täcker alla Londons främsta sevärdheter, och man kan hoppa av och på precis som man vill.

Turistbusser i London

Taxi i London

Det finns fler än 20 000 taxibilar som kör runt på Londons gator. Några av dem är Black Cabs, som håller en autentisk engelsk stil. De gamla charmiga London-taxibilarna är lite annorlunda i design än de flesta andra taxibilar. Till exempel kan det rymmas upp till fem personer i baksätet. Bagaget kan antingen placeras i bagageutrymmet eller bredvid förarsätet, eftersom det inte finns något främre passagerarsäte i bilen.

Det finns också många olagliga taxibilar som kör runt i London, och självklart borde du hålla dig till de auktoriserade företagen. Det rapporteras regelbundet att förare av olagliga bilar är inblandade i brott av mer eller mindre allvarlig natur, och taxi-användare varnas därför för att utnyttja dessa olagliga taxibilar.