Resmål/London/Klimat och väder i London

Klimat och väder i London

London kan besökas året runt, vädret är ungefär som i Danmark, så du vet vad du kan förvänta dig. Men ändå inte. Englands väder är lite osäkrare än det danska, så packa med en varm tröja och ett paraply.

Väderprognos för kommande fem dagar

Vi har problem att läsa in väderprognosen, vänligen kom tillbaka om en liten stund.

Sommaren är hetast

De hetaste månaderna är maj till september, såsom det är i Danmark. Här kan det bli riktigt varmt om du har tur, kanske för varmt för sightseeing, enligt vissa. Om du är bland de som föredrar att ta en stadssemester i lite kyligare väder kan du besöka London på hösten eller våren. En annan fördel med att välja dessa årstider är att du kommer ut ur turistsäsongen och därmed kommer att uppleva mindre fyllda museer och kortare köer.

Från juni till augusti är dagtemperaturen i genomsnitt runt 20-22 grader. På natten är temperaturen cirka 15 grader. Maj har en genomsnittstemperatur på 17 grader på dagtid, medan det i september är cirka 19 grader under dagtid. I april och oktober är det ungefär 13-14 grader på dagtid och under vintermånaderna är det i genomsnitt mindre än 10 grader under dagtid. Under dessa månader finns det också möjlighet till snö. Snö är dock inte särskilt vanligt i London, eftersom staden genererar så mycket värme. London är ofta 5 grader varmare än de omgivande områdena under vintermånaderna.

Varierande väder och klimat

Vädret i England är mycket varierande, och det är inte en myt att det regnar lite mer än hemma. Det är därför en bra idé att anpassa säg och ta med ett paraply och lämpliga kläder hemifrån. Men lyckligtvis kan inget väder förstöra en resa till London, staden har massor av inomhusaktiviteter och bra museer, så en dag eller två med regn borde inte skrämma den nyfikna turisten.

Relaterade artiklar om London

Sevärdheter Museum Att göra Parker Shopping Turistinfo