HMS Belfast i London

HMS Belfast har överlevt andra världskriget och flera andra internationella operationer. HMS Belfast är ett gammalt krigsfartyg bestående av nio våningar som idag ligger i Themsen, där hon kan upplevas i form av ett museum. Varje år kliver mer än 250 000 människor ombord på detta militärhistoriska fartyg.

Ett gammalt krigsfartyg

I Themsen, mellan mellem Tower Bridge och London Bridge ligger HMS Belfast - det gamla krigsfartyget, nu designat som ett imponerande museum. I inte mindre än nio däck guidas besökare genom en välbevarad engelsk historia, och det känns nästan som att man går ombord på en tidsmaskin.

HMS Belfast blev utformad för att skydda handel och större offentliga verksamheter både på land och ute till havs. Hon är mest känd för sitt deltagande i andra världskriget, där hon spelade en viktig roll i bekämpandet av det tyska slagskeppet Scarnhorst, liksom för hennes deltagande på D-dagen den 6 juni 1944, där England och de allierade trupperna invaderade Normandies kust. År 1962 var HMS Belfast på det sista utländska uppdraget i Singapore. Hon tjänstgjorde i Kungliga flottan fram till 1965, och 1978 blev hon till ett museum. HMS Belfast är det första fartyget som har bevarats som ett kulturarv sedan Lord Nelson's HMS Victory.

HMS Belfast i London

För att finansiera bevarandet av fartyget har HMS Belfast flera kommersiella aktiviteter, såsom uthyrning av lokaler för olika evenemang, exempelvis för produktlanseringar, konferenser och fester. Fartyget erbjuder mysiga rum och utsökt mat för upp till 450 gäster. Enligt själva museet är fartyget på plats nummer 8 i listan över populära ställen att gifta sig - bland annat på grund av den fantastiska utsikten. Härifrån kan du se Tower of London på andra sidan Themsen och den vackra Tower Bridge. År 2004 höll rapparen Eminem en konsert på båten för en exklusiv skara fans på 100 personer. Fartyget har också använts i flera reklamfilmer.

HMS Belfast ligger på Morgans Lane och är öppet för besökare året runt med undantag för vissa helgdagar. Från 1 mars till 31 oktober är öppettiderna 10.00-18.00 och från 1 november till 28 februari är öppettiderna 10.00-17.00. Fartyget stänger för nya besökare 45 minuter före stängningstid. Du behöver ungefär 2 timmar till besöket.

Karta till HMS Belfast

Klicka här för att se en karta till HMS Belfast, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av HMS Belfast.

Relaterade artiklar om London

Andra sevärdheter i London

Big BenBuckingham PalaceLondon EyePiccadilly CircusSpeakers CornerTower BridgeTower of LondonWestminister Abbey

Andra läsvärda artiklar

Parker Att göra Museum Shopping Turistinfo