Resmål/Malaysia

En reseguide till Malaysia

Det finns så många anledningar till att åka på semester till Malaysia. Från de fantastiskt vackra stränderna till den fantastiska regnskogen och de livliga städerna - Malaysia har något för alla. Och med en kultur som är både rik och unik är Malaysia en fascinerande plats att utforska. Dessutom är det prisvärt - du kan få ett bra semesterpaket för en en bråkdel av kostnaden för andra destinationer.

Storstadsliv i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är Malaysias pulserande huvudstad. Kuala Lumpur har allt från höga skyskrapor och glittrande shoppingcenter till ett livligt nattliv och utsökt gatumat, det finns något för alla i Kuala Lumpur. Om du letar efter en annorlunda storstadssemester är Kuala Lumpur definitivt värt att överväga.

Ett av de bästa sätten att du kan utforska Kuala Lumpur till fots. Stadens centrum är relativt kompakt och lätt att navigera i, så du kan enkelt se alla sevärdheter och attraktioner utan att behöva använda kollektivtrafiken. Och med varmt väder året runt kan du njuta av att utforska staden även under vintermånaderna.

Paradiset Langkawi

Om du letar efter ett tropiskt paradis är Langkawi det rätta valet. Denna vackra ö ligger utanför Malaysias nordvästra kust och är känd för sina fantastiska stränder, frodiga regnskogar och kristallklara vatten. Langkawi är den perfekta platsen för att koppla av och njuta av solen, eller för att utforska den otroliga naturen och vilda djur och växter.

Det råder ingen brist på saker att göra i Langkawi - från dykning och snorkling till vandring och cykling - du kommer aldrig att ha tråkigt. Och med massor av restauranger, barer och kaféer kommer du heller aldrig att bli hungrig. Så om du letar efter en tropisk flykt är Langkawi det perfekta resmålet.

›› Här kan du läsa vidare om Langkawi.

Chill i Penang

Penang är en hamnstad som ligger på den nordvästra kusten av Malaysia. Det är den näst största staden i landet och är välkänd för sin mat, sina kulturella attraktioner och sin koloniala arkitektur.

Penang är ett populärt turistmål, och det med goda skäl - här finns något för alla. Från läcker gatumat coola kvarter till är Penang en fascinerande plats att utforska med sina tempel och museer. Och med sin avslappnade atmosfär och sina färgglada gator är det den perfekta platsen för att koppla av en stund.

Så om du letar efter ett intressant och prisvärt semestermål bör Penang i Malaysia definitivt finnas med på din lista. Med så mycket att se och göra kommer du aldrig att bli uttråkad.

Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur.

Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur.

Fantastiska miljöer i Cameron Highlands

Om du letar efter en flykt från det hektiska stadslivet kan du åka till Cameron Highlands. I detta fantastiska område finns böljande kullar, frodiga skogar och fridfulla byar. Dessutom är temperaturerna här mycket svalare än i andra delar av Malaysia, vilket gör det till en utmärkt plats att besöka under sommarmånaderna.

Cameron Highlands är också en utmärkt plats för vandring och cykling. Det finns gott om stigar att välja mellan, och du får se några av Malaysias vackraste landskap när du är i gång. De böljande teplantagen som Cameron Highlands är som mest känt för är verkligen en fröjd för ögat, och kan du njuta av den friska luften och den lugna omgivningen samtidigt som du får lite motion.

Teplantage i Cameron Highlands.

Teplantage i Cameron Highlands.

Idyllen Malacka

Malacka är den äldsta bosättningen i Malaysia och har en historia som går tillbaka till 1300-talet, och faktum är att stadens historiska centrum är ett av Unescos världsarv. Malacka var en gång i tiden en viktig handelshamn, med köpmän från hela världen som kom för att handla kryddor, siden och porslin.

Idag är Malacka ett populärt turistmål med en blandning av kinesiska, nederländska och portugisiska influenser. Staden är full av historiska byggnader och kolonial arkitektur, och det finns också ett antal museer och tempel att utforska. Malacka är den perfekta platsen för att vandra runt och gå vilse i Malaysias historia och kultur.

Turistinformation Malaysia