Resmål/Mallorca

Populära semesterön Mallorca

Mallorca är sedan länge ett känt och oerhört omtyckt semestermål för soldyrkare och badsugna. Det är den största av de öar som utgör Balearerna, som ligger utanför Spaniens östkust. Mallorca har behållit sin popularitet mycket på grund av att är så vackert här, och rent och att man har gjort i ordning vackra promenadstråk utmed stränderna. Stränder som för övrigt är miltals långa, och fyllda av härlig finkornig sand. Utanför semesterorten Alcudia i norra Mallorca finns ett par särskilt fina sandstränder. Mallorca är också ett känt ställe när det kommer till håll i gång under sommaren, och särskilt livligt är det i Magaluf och Palma Nova.

Även mängder med sevärdheter finns

Även en stor uppsättning sevärdheter gör att Mallorca behåller sin ställning som populärt turistmål. Här finns inte bara sol och bad, utan även mängder med kultur att uppleva. Det charmiga Palma är huvudorten på Mallorca, och här bor ungefär hälften av öns invånare. Runt den vackra katedralen La Seu, finns den äldre delen av staden Barrios La Portella. Strax nedanför La Seu ligger sedan den vackra hamnen, med alla sina lustjakter och med det fantastiska promenadstråket Paseo Maritimo. Vid vattnet ligger också La Lonja, Parc de la Mar och Consulado de la Mar, där man kan se väggmålningar som en gång i tiden skapades av Miró. Castillo de Belver är också ett vackert slott som ligger en bit ovanför staden, på en höjd. Ett besök i Palma är förresten inte komplett utan ett besök på den livliga marknaden Mercado.

Vacker strand på Mallorca

Lätt att ta sig runt på Mallorca

Om man vill upptäcka den lilla ön tar man sig lätt fram med buss, och det finns många sevärdheter och natursköna platser att besöka som är lätta att ta sig till med buss. Llucklostret är vida känt för sin svarta Madonna, och klostret La Real Cartuja som ligger vackert uppe i bergen har en mycket intressant historik. Det finns även många vackra vandringsleder som är särskilt lämpliga för fotvandringar. En av de vackraste lederna utgår från den lilla bergsbyn Deià Soller, där många av öns artister har valt att bosätta sig. Vägen till La Calobra är också ett naturäventyr utan like, då byn har en fallhöjd på 800 meter och vägen dit vindlar sig genom otroliga klippformationer.

Alcúdia med sin ringmur

En tur till Alcúdia är en historisk tur till en mycket gammal stad, som omgärdas av en otroligt vacker ringmur. Det finns också ett litet tåg som går från Palma till Sóller, det rullar via de vackra bergstrakterna vilket gör att man kan njuta av naturen under hela tågresan.

Även maten är förträfflig på Mallorca, och det är så klart i huvudsak spansk mat som gäller, med mycket fisk och skaldjur. Om man vill shoppa på Mallorca gör man rätt i att titta lite närmare på lokalt hantverk, särskilt lädervaror, kläder och skor.

Klimatet på Mallorca

Medeltemperaturen här är ca. 20 grader, med ett vintermedel på ca. 12-15 grader och sommartemperaturer där temperaturen sällan går under 30 grader. Här är överlag ett mycket behagligt subtropiskt klimat, med varma och torra somrar och något milda men lite fuktiga vintrar. Den hetaste månaden är augusti, men den efterföljande hösten passar perfekt för de som vill ha behaglig och skön värme.

Under höst- och vinterhalvåret brukar det regna måttligt på norra sidan, men sällan under sommaren. Under både maj och juni är himlen oftast oerhört klar, men det förekommer givetvis enstaka molniga dagar med delvis regn. Oktober är den regnigaste månaden, men det är fortfarande varmt då på Mallorca

Tidszon och tidsskillnad Mallorca

Om du undrar vad klockan är på Mallorca eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Mallorca, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är på Mallorca, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Mallorca.

Karta över Mallorca

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Mallorca där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn.