Resmål / London / Sevärdheter /Tower Bridge

Tower Bridge i London

Den stora gotiska tornbron är en av Londons många landmärken. Den har transporterat Londons invånare över Thames sedan 1894, och ger en fantastisk utsikt över staden. Man bör också besöka det intressanta museet i närheten som visar brons historia.

Åtta år och 11 000 ton stål

Det tog åtta år och 11 000 ton stål för att bygga Tower Bridge. På utsidan av alla dessa ton stål är bron dekorerad med stenar, vilket ger ett fint rustikt utseende. Tidigare var "flikarna", som skulle öppnas upp för passerande fartyg på Themsen, drivna av ångmotorer, men idag drivs de av el. Tidigare öppnades bron flera gånger om dagen, men idag öppnas den endast cirka 100 gånger om året. Anledningen är delvis att många skepp ligger utanför Londons centrum, och dels att det finns färre så pass höga fartyg nu för tiden.

Som namnet Tower Bridge föreslår, finns två mäktiga torn i anslutning till bron. Tornen är nästan 250 meter höga, och bron själv är 16 meter bred. Tornen är också anslutna till en gångbro 42 meter över Themsen, varifrån besökare kan njuta av en fantastisk utsikt över London och se sevärdheter som St. Pauls katedral och London Eye. Ett torn har en utställning, Tower Bridge Exhibition, som guidar besökare runt brons historia med hjälp av bland annat filmer och utställda ångmotorer från de gamla motorrummen. Det är möjligt att boka privata "kvällsturer" och "bakom kulisserna"-turer i utställningen, där man får se delar av tornet som annars inte är tillgängliga för vanliga museumsgäster.

Tower Bridge i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

London Bridge och Tower Hill är de närmsta tunnelbanestationerna.

Guidade turer Tower Bridge

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Tower Bridge, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Karta till Tower Bridge

Klicka här för att se en karta till Tower Bridge, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Tower Bridge.

Relaterade artiklar om London

Andra sevärdheter i London

Big BenBuckingham PalaceHMS BelfastLondon EyePiccadilly CircusSpeakers CornerTower of LondonWestminister Abbey

Andra läsvärda artiklar

Parker Att göra Museum Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com