Resmål/Sverige

Sverige för turister

Sverige är det avlånga lilla landet som på senare tid har blivit ett allt populärare resmål, även bland svenskarna själva. Det är inte heller så konstigt, för i Sverige finns oerhört mycket att upptäcka. Sverige är fantastiskt rikt på naturvärden av alla de olika slag. Den gröna och varma sommaren och den härliga naturen och floran gör Sverige till ett mycket vackert land sommartid, och snön och de brasvänliga nätterna gör det härligt att semestra här även vintertid. I Sverige forsar fortfarande enorma älvar och här finns orörda skogar, vackra karga berg som bjuder in till vandring och utförsåkning. Här finns kustremsor med långgrunda stränder, och områden med fantastiska skärgårdslandskap med myller av öar.

Ett rikt land på många sätt

Sverige är också ett rikt land när det kommer till kulturhistoria och spännande städer. De olika kuststäderna erbjuder ett mycket hektiskt sommarliv, och inlandet bjuder framför allt på olika typer av kulturbygder, här hittar man alltid något spännande, oavsett tycke och smak. Överallt i Sverige finns det fantastiska smultronställen, problemet kan vara att hitta guldkornen när du reser till en ny stad eller vill uppleva en region till fullo. En sajt som försöker lösa detta är YK populära platser som samlar in användarrecensioner på tusentals badplatser, restauranger, padelbanor och allt du kan tänka dig för en lyckad semester.

Södra Sverige

Längst i söder frodas kulturen och kulturlandskapet i landskapet Skåne. Skåne är ett väldigt pittoreskt landskap, med sin närhet till Europa och sina härliga stränder borgar Skåne för spännande och intressanta upptäckter. Här finns även den väldigt vackra staden Malmö. I Halland och Bohuslän finns också vidsträckta stränder, samt en fantastisk skärgård och många trevliga städer att upptäcka, såsom exempelvis Halmstad och Göteborg.

Småland och öarna

Småland är känt för de små glasbruk som finns att besöka, sin härliga kustremsa och fantastiska natur. Öland och Gotland är mycket intressanta öar med sin unika natur och kultur. På Öland finns lugnet och ron tillsammans med den karga naturen. På Gotland hittar man den oerhört spännande och pittoreska staden Visby, med sin fantastiska ringmur. På ön finns även några av Sveriges mest populära badstränder, och så förstås de världskända raukarna.

Svealand med Dalarna och norrut

Det natursköna Mälardalen erbjuder flera härliga kulturstäder, och inte minst då huvudstaden Stockholm. Stockholm är verkligen en pärla, vackert belägen mellan insjö och hav. Utanför Stockholm hittar man den pittoreska Stockholms Skärgård, med tusentals härliga öar av varierande storlek som verkligen blommar upp sommartid. I Dalarna och Värmland finns oerhört stora orörda skogar och naturområden, fantastiska älvar, trevliga städer och en rik och ytterst levande kulturhistoria. Ännu längre norrut, i Norrland, finns långsträckta kuster med sandstränder, trevliga skidområden och ödsliga vidder. Här ligger även de vackra bergen med Sveriges högsta topp i Kebenekaise. Här kan man njuta av vandringar sommartid som såväl vintertid, och vintervid är även skidåkning ett riktigt dragplåster.

Kulturellt sett är Sverige väldigt skiftande, och genom historiens gång har många delar av världen haft inflytande på landet. Det märks framför allt i både restaurangköken och på arkitekturen. Sverige har varit förskonat från krig under relativt lång tid, och är därför rikt på gamla byggnader och minnesmärken som har fått stått orörda under lång tid. Det är mycket lätt att turista i Sverige, och det har blivit alltmer populärt att upptäcka det som Sverige har att erbjuda.

Spendera sommaren i en sommarstuga

Ett av de populäraste och härligaste sätten att uppleva den svenska sommaren är ju att spendera tiden i sin sommarstuga. Helt avskild från verkligheten, i lugn och ro med en spegelblank sjö och en strålande sol som värmer. Tyvärr är det få förunnat att ha en egen stuga, men för att råda bot på detta går det faktiskt att hyra en sommarstuga. Exempelvis kan man använda sig av en stugförmedling, som låter privatpersoner hyra ut sina sommarstugor under de veckor de själva inte tänker bo i dem.

Artiklar om städer i Sverige

GöteborgHelsingborgMalmöStockholm