Resmål/Italien

Vackra Italien

Italien är ett modernt land, men som är byggt på katolska traditioner. I norr finns de ljuvliga alperna, med sina underbara möjligheter till skidåkning i populära skidorter såsom Alagna, Cortina, Campiglio och Courmayeur. Söder om alperna finns enormt vackra dalområden utmed floden Po. Här hittar man även den mycket intressanta staden Turin. Turin brukar även ses som matens och det goda vinets förlovade område.

Mellersta Italien med sitt vin

I mellersta Italien hittar man även Toscana. Toscana är ett härligt semestermål, framför allt för den som tycker om gott vin, god mat, italiensk kultur och vackra landskap. Här hittar man också det mysiga Florens, som kanske gör sig som allra bäst under våren. I Florens finner man även några av Italiens absolut bästa kulturskatter.

Maffiaön Sicilien

Den bergiga och spännande ön Sicilien, ön som utgör Italiens södra delar, är packad med härliga badorter. Men även den levande myten och verkligheten om maffian, och inte minst en fantastisk natur att upptäcka. Palermo, huvudstad på Sicilien, är också en spännande kulturskatt.

Proppfyllt med intressanta städer

Italien är ett land som är fyllt med vackra och intressanta städer. Vackra Milano är landets modestad, och även en äkta shoppingstad. I nordöst finner man spännande städer som Trieste, Verona och Venedig, alla med sin egna rika historia, spännande arkitektur och härliga italienska atmosfär. Det stolta huvudstaden Rom visar än idag att den är ett världscentrum. Staden Pisa har gjort sig berömt tack vare sitt lutande torn, och har även utöver det en fantastisk arkitektur och ett härligt semesterliv att erbjuda.

Maten och vinet i Italien är också en stolt tradition. Här lever man lite för att äta. Det finns fantastiska matmarknader i alla städer med uns av självaktning, och ett tips är att själv inhandla sin picnic på någon av dessa, och sedan bege sig ut i den fantastiska naturen för att njuta. Italien är också ett av de bästa länderna att åka på vinresor på, särskilt i Toscana och runt Turin.

Vinodling i Toscana

Romarrikets spår finns överallt

Överallt i Italien ser man spår, fornlämningar och byggnader från den civilisationens vagga, ofta byggnader som än idag används. Italien har en enormt rik historia, och var länge mittpunkten för det tusenåriga romarriket, det som sedan blev grunden för vårt moderna samhälle. Rom visar upp sig med de kanske allra bästa minnena, men även städer som Florens, Venedig, Turin, Milano, Pisa och Palermo har enormt många historiska skatter att uppvisa.

På tal om skatter, är Italien dessutom fyllt med konstskatter. Här har många av de odödliga konstnärerna utövat sin konst, och i Italien finner man även några av världens allra finaste och exklusivaste konstsamlingar. Så även om vädret inbjuder till utomhusaktiviteter, är det väl värt att besöka något av de fina konstmuseerna.

Turistinformation Italien

Artiklar om städer i Italien

FlorensPalermoPisaRomTriesteTurinVenedig

Andra artiklar om Italien

Italiens klimat Shopping i Italien Vatikanstaten i Rom Milano