Resmål / London / Sevärdheter /Tower of London

Tower of London i London

I Tower of London kan man inte bara hitta kronjuveler och Beefeaters, utan även tortyrkammare. Tower of London - eller bara Tower - grundades 1078 av William The Conqueror. Det vita tornet är den äldsta delen av det kungliga slottet och från den tiden då slottet grundades. Under åren har tornet byggts upp flera gånger, och idag är slottet ett stort komplex av flera byggnader. Idag är slottet designat som ett museum och en av Londons mest välbesökta sevärdheter.

Tower of London har en blodig historia

Museet berättar om Tower of Londons händelserika och blodig historia. Det finns många sanna och grymma historier kopplade till slottet: tortyrkammare, avrättningar, barbariska kungar och mycket mer. Dessutom tar myterna och spökhistorierna upp mycket utrymme i historien. Mest av allt är Tower känt för sina rödklädda Beefeaters som skyddar slottet.

Förutom att vara ett kungligt boende har slottet också fungerat som ett fängelse för personer med hög status i samhället. Här har kändisar som Rudolf Hess och Lady Jane Gray setat fångna. Många öden har också formats i de stora byggnaderna. En av myterna runt Tower är ravnorna, enligt legenden kommer det att innebära kongressens fall om de en dag lämnar Tower of London.

Tower of London i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

Många möjligheter för guidade turer

Besökare har möjlighet att hyra en ljudguide med historian bakom tornet, som man sedan har i öronen när man går runt. Men det går också att boka personliga guidningar. Det vita tornet är en av de mest intressanta delarna av slottet. Här erbjuds guidade turer flera gånger om dagen, med massor av spännande bakgrundsfakta och galna historier om tornets historia. En av de mindre skrämmande sevärdheterna i slottet är samlingen av kronjuveler på Jewel House, där du bland annat kan svärd och 1000 år gamla diamanter och ädelstenar.

Närmaste tunnelbanestation är Tower Hill, och med tåg, gå av vid en av stationerna Fenchurch Street eller London Bridge.

Guidade turer Tower of London

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Tower of London, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Karta till Tower of London

Klicka här för att se en karta till Tower of London, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Tower of London.

Relaterade artiklar om London

Andra sevärdheter i London

Big BenBuckingham PalaceHMS BelfastLondon EyePiccadilly CircusSpeakers CornerTower BridgeWestminister Abbey

Andra läsvärda artiklar

Parker Att göra Museum Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com