Resmål / London / Museum /Sherlock Holmes Museum

Sherlock Holmes Museum i London

Sherlock Holmes Museum är tillägnat den legendariska detektiven i Sir Arthur Conan Doyles böcker. Museet är naturligtvis beläget på Baker Street, där den världsberömda Sherlock Holmes bodde. Stig tillbaka i tiden och in i Sherlock Holmes värld, vilket är så verkligt att du nästan glömmer bort att han är en fiktiv person. Enligt böckerna bodde Sherlock Holmes och doktor Watson här mellan 1881 till 1904. Huset byggdes 1815 och är idag skyddat av dess arkitekturella status.

Huset användes senast 1936. Lägenhetens berömda första våning hålls fortfarande i klassisk viktoriansk stil och inredningen är exakt som denbeskrivs i böckerna. Här, på Mister Holms gamla arbetsrum, kan besökare ta plats i detektivets fåtölj vid eldstaden och posera för ett foto.

Sherlock Holms ägodelar

Alla Sherlock Holms viktigaste ägodelar kan ses på museet, förstoringsglaset, fiolen, anteckningsboken, tofflorna och den berömda hatten. Besökaren får också en inblick i Sherlocks mest privata papper samt bevis från några av hans detektivfall. Förutom Sherlocks studierum och sovrum på första våningen kan du också se doktor Watsons sovrum och rummet som tillhör deras hyresvärd, fru. Hudson. Museets gäster kan även se doktor Watsons dagbok med personliga, handskrivna anteckningar.

Sherlock Holmes Museum i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

På tredje våningen i huset kan du se en utställning av vaxfigurer som utgör kända scener från berättelserna om Sherlock Holmes. I museets butik kan besökare köpa små, prydliga souvenirer och antikviteter.

Officiell hemsida: Sherlock Holmes Museum i London

Guidade turer Sherlock Holmes fotspår i London

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Sherlock Holmes fotspår i London, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Karta till Sherlock Holmes Museum

Klicka här för att se en karta till Sherlock Holmes Museum, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Sherlock Holmes Museum.

Relaterade artiklar om London

Andra museum i London

Madame TussaudsNational GalleryTate BritainTate Modern

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Att göra Parker Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com