Resmål / London / Museum /Madame Tussauds

Madame Tussauds vaxmuseum i London

Vill du se Shakespeare, Kylie Minogue, Charlie Chaplin och Spice Girls? Dessa och många andra kända personer finns samlade på Madame Tussauds vaxmuseum. Man skall dock inte förvänta sig ett samtal med dem, och de kan vara något läskiga att titta på.

Madame Tussauds är en av Londons populäraste attraktioner och lockar fler än två miljoner besökare varje år. Den kvinna som har namngivit museet, Marie Tussaud, utformade dödsmasker av människor som avrättades med guillotinen under den franska revolutionen. Bland annat gjorde hon en mask av Marie-Antoinette, som fortfarande kan ses på museet. Museet öppnade 1835 och rymmer idag en mängd historiska och samtida människor.

Flera avdelningar och teman

Museet är stort och har flera olika avdelningar. I storhallen kan man se statschefer och kungligheter från den engelska historien. Bland alla historiska figurer kan du se de senaste kändisarna inom sport, populär musik och filmer. Och besökarna kan inte bara titta på karaktärerna utan också delta i olika interaktiva spel med dem. Till exempel kan man vara på scenen när Amy Winehouse får sin Music Awards, titta på en trailer för den senaste Bondfilmen med Daniel Craig, spela basket med High School Musical-stjärnan Zac Efron. Temat ändras regelbundet, så det finns alltid något nytt att se för återvändande gäster.

Det är imponerande att se de mycket exakta vaxmodellerna och samtidigt en rolig och överraskande upplevelse för hela familjen. Men de minsta barnen kan man behöva hålla borta från en särskild del, Madam Tussauds skräck-kammare. Denna särskilda del av museet kan, trots en något humoristisk ton, ibland göra att håret reser sig även på fullvuxna besökare. Här presenteras scener från skräckfilmer, mördare och andra skrämmande personligheter, i ett dystert scenario med specialeffekter och ljud.

Angela Merkel Madame Tussauds i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

För att komma till museet via tunnelbanan måste du gå av vid Baker Street. Vanliga biljetter kostar runt 20-25 pund, men familjebiljetter kan också köpas: Dessutom är biljetterna giltiga i flera dagar. Det finns även särskilda VIP-biljetter, som inkluderar ett eget vaxuttryck.

Officiell hemsida: Madame Tussauds i London

Guidade turer Madame Tussauds

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Madame Tussauds, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Karta till Madame Tussauds

Klicka här för att se en karta till Madame Tussauds, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Madame Tussauds.

Relaterade artiklar om London

Andra museum i London

National GallerySherlock Holmes MuseumTate BritainTate Modern

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Att göra Parker Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com