Resmål/London /Museum /Sigmund Freud Museum

Sigmund Freud Museum

Freudmuseet, The Freud Museum, är ett museum i London som är dedikerat till den välkände psykologen/psykiatern Sigmund Freud. Museet är lokaliserat i det hus som Sigmund Freud levde med sin familj under de sista åren av sitt liv, på 20 Maresfield Gardens. Freud hann bo i huset i ungefär ett år innan han dog i september 1939, hans dotter Anna Freud valde dock att bo kvar i huset och bodde där tills hon själv dog år 1982. Anna Freuds önskan var att huset skulle bli ombyggt till ett museum för sin far efter hennes dör, vilket det även blev och öppnades sedan för allmänheten i juli år 1986.

Första våningen av museet består av en hall, en matsal samt Sigmund Freuds arbetsrum och bibliotek. Man har även satt upp en liten affär på första våningen där man kan köpa saker relaterade till Sigmund Freud. På andra våningen finns ett filmrum där man kan se klipp relaterade till Freud och hans familj, samt finns här även Anna Freuds rum samt ett rum där man har tillfälliga utställningar av t.ex. nutida konst eller konst relaterad till Sigmund Freud.

Det finns två till Freudmuseer i världen, ett i Wien i Österrike samt ett i staden Příbor i Tjeckien. Museet i Příbor är huserat i det hus som Sigmund Freud föddes och växte upp.

Officiell hemsida: Sigmund Freud Museum i London

Sigmund Freud Museum i London

Rup11 / CC BY-SA

Kort om Sigmund Freud

Sigmund Freud kommer egentligen från Österrike (en del som nu tillhör Tjeckien), men var tvungen att fly från nazisternas härjningar under slutet av 1930-talet och hamnade då i London. Freud har gjort sig känd som en av de mest inflytelserika personerna när det kommer till psykisk hälsa, det var bland annat Freud som grundade psykoanalysen. Freud arbetade även väldigt mycket med drömtydning, faktum är att hans kändaste verk handlade om just drömtydning och utgavs år 1900.

Karta till Sigmund Freud Museum

Klicka här för att se en karta till Sigmund Freud Museum, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Sigmund Freud Museum.

Relaterade artiklar om London

Andra museum i London

Madame TussaudsNational GallerySherlock Holmes MuseumTate BritainTate Modern

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Att göra Parker Shopping Turistinfo