Resmål/London /Att göra /London Zoo

London Zoo i London

London Zoo ligger i hjärtat av staden i Regent's Park och har över 750 olika djurarter och totalt över 15 000 djur. Således har trädgården en av Storbritanniens största samlingar av djur och är ett populärt utflyktsmål bland både lokalbefolkning och turister.

Grundat redan 1828, blev London Zoo världens första vetenskapliga zoo. Det var ursprungligen en plats för vetenskapliga studier, men öppnades senare för offentligheten. Det var också det första zoo att öppna en avdelning speciellt avsett för barn. Idag kan gäster uppleva ett varierat djurliv i dessa olika avdelningar, det finns till och med en avdelnig för fågelskådning med en liten bro och ett vattendrag, där exotiska fågelarter som flyger fritt kan beskådas.

Perfekt för barnfamiljer

Speciellt barn kommer att älska London Zoo, som erbjuder timmar av underhållning bland djur av alla färger och former: noshörningar, ormar, giraffer, pingviner, apor, elefanter, tigrar, fåglar och mycket, mycket mer. I ett stort akvarium kan du också studera ett rikt och varierat marint liv.

Trädgården har ett "Happy Families-område" med lekfulla apor och suricats (som den lilla roliga Timon i Lion King). En annan viktig tidpunkt för familjer med barn är utfodringstiderna för pingvinerna och pelikaner, det bör inte missas!

Djur på London Zoo

London Zoo ligger i Regent's Park, ungefär 10 minuters promenad från tunnelbanestationen Camden Town.

Karta till London Zoo

Klicka här för att se en karta till London Zoo, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av London Zoo.

Relaterade artiklar om London

Andra saker att göra i London

Harrods varuhusLondon AquariumLondon DungeonO2 Entertainment DistrictOxford Street

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Museum Parker Shopping Turistinfo