Resmål/Milano

Välkommen till fantastiska Milano

Milano i Italien ses ofta som modets och shoppingens huvudstad, och om man är intresserad av att handla kommer man definitivt inte att bli besviken. Här finns de flesta designhusen representerade, och det är mycket lätt att spendera sina pengar i Milano. Det är inte för inte som staden ofta kallas shoppingens huvudstad.

De främsta shoppingkvarteren

Modekvarteren ligger i de norra delarna av Milanos citykärna. Gatorna Via Della Spiga, Corso Venezia, Via Monte Napoleone och Via Monzoni omger området, och det är innanför dessa gator hittar man de allra flesta klädbutikerna. Vissa av dem är ordentliga lyxbutiker. Andra bra shoppingställen i Milano är runt katedralen Il Duomo och den vackra gallerian Vittorio Emanuele II. När man är ute och shoppar kan det vara extra roligt att kolla in de lokala märkena Dolce & Gabbana, Armani, Prada, Versace och Pirelli, m.fl. Dessutom kommer biltillverkarna Alfa Romeo och Bugatti från Milano. Läs gärna vidare om Shopping i Milano.

Fantastisk arkitekt- och konsthistoria

Men staden har faktiskt mycket mer än bara shopping att erbjuda. Staden är mycket känd för sin fina arkitektur, och den mest slående byggnaden är kanske den gotiska katedralen Il Duomo. Il Duomo tog hela 500 år (!!) att bygga klart, och ligger mitt i centrala Milano vid torget Piazza Duomo. Det är världens tredje största katedral, och utsikten från det högsta tornet är alldeles oslagbar. Man kan till och med se Alperna om man har lite tur med vädret. Alla gatunummer utgår från Il Duomo, och många av butikerna, caféerna och restaurangerna som man vill besöka ligger även i närheten.

Den världsberömda Opera La Scala är verkligen också värd ett besök, och ligger nära Galleria Vittorio Emanuele II. Gallerian är i sig är också värd ett besök, här finns många vackra målningar och en slående arkitektur. Det finns många vackra kyrkor i Milano, och Basilica di Sant’Ambrogio och Santa Maria delle Grazie är särskilt väl värda ett besök. Santa Maria uppfördes under 1400-talet, och det var i dess intilliggande dominikanerkloster som da Vinci målade sin kända målning Nattvarden. I staden finner man också många andra kända monument, både på och av berömda konstnärer.

Katedralen Il Duomo

Även maten är fantastisk

Milano är även en njutning för den som tycker om god mat. Men maten här är mer än den traditionellt italienska, den bjuder även på många internationella influenser från olika håll i världen. God mat hittar man i princip överallt i Milano. Om man sedan vill ta sig ut för en drink, kan områdena Brera och Navigli rekommenderas. Här hittar man många trevliga barer, men om man söker ett lite mer hektiskt och trendigt nattliv skall man bege sig till området runt Corso Como. Läs gärna vidare om Mat i Milano.

För att ta sig runt i Milano är det allra smidigast med tunnelbana, buss eller spårvagn. Om man vill ta en taxi måste man gå till en taxistolpe, de finns lite här och där - taxibilar stannar nämligen inte på gatan. Glöm inte att butikerna har siesta på eftermiddagarna och för det mesta stängt på söndagar.

Tidszon och tidsskillnad Milano

Om du undrar vad klockan är i Milano eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Milano, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är i Milano, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Milano.

Karta och hotell i Milano

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Milano där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell i Milano så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell i Milano.

Länkar om Milano