Resmål/London /Att göra /O2 Entertainment District

O2 Entertainment District

Höger om Themsen ligger det som en gång kallades Millenium Dome, som nu omvandlats till ett stort nöjescenter under namnet O2. Här kan du bland annat lyssna på musik live, gå på bio, se utställningar och äta på restaurang.

Före detta Millenium Dome

Den 31 januari 1999 öppnade Millenium Dome i samband med millennieskiftet. Det första året efter öppningen innehöll Millenium Dome en utställning som kallades Millenium Experience för att fira början av det tredje årtusendet. Efter ett år togs dock utställningen bort, så att arenan lämnades tom och byggnadens framtida användning hamnade under hård debatt under följande åren. Men 2005 blev byggnaden omdöpt till O2, och är idag ett så kallat nöjesdistrikt, som inkluderar en inomhusarena, en biograf, en mötesplats, ett utställningsområde samt restauranger och barer. O2 invigdes sommaren 2007 med en konsert av Bon Jovi. Arenan kan rymma upp till 20 000 personer och är en av Europas största inomhusområden.

Förutom den stora arenan finns även inomhusgatan Entertainment Avenue under O2:s stora tak. Entertainment Avenue har konstgjorda palmer och andra dekorationer som skapar en mysig och modern känsla. Gatan påminner om ett köpcentrum, men huser restauranger, barer, en biograf och mycket mer. Biografen har inte mindre än 11 ​​hallar, inklusive en av Londons största skärmar på 22 meter.

O2 Bubble är namnet på byggnadens utställningsområde som består av tre våningar. O2s arena kallas IndigO2 och har varit värd för konserter med artister som till exempel Chris Brown, Sugerbabes, The Eagels, Prince och Usher.

Utanför O2:s tak finns 12 stödtorn, vilket gör att byggnaden ser ut som en stor nålkudde. Dessa 12 torn är tänkta att symbolisera årets 12 månader, och taket är det största kontinuerliga taket i världen. Hela byggnadens diameter är 365 meter, vilket skall symbolisera årets alla dagar. Denna enorma nålkudde ligger i Greenwich-halvön i Sydöstra London. Närmaste tunnelbanestation är North Greenwich.

O2 i London

Officiell hemsida: O2 i London

Karta till O2 Entertainment District

Klicka här för att se en karta till O2 Entertainment District, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av O2 Entertainment District.

Relaterade artiklar om London

Andra saker att göra i London

Harrods varuhusLondon AquariumLondon DungeonLondon ZooOxford Street

Andra läsvärda artiklar

Sevärdheter Museum Parker Shopping Turistinfo