London Eye i London

London Eye är en av stadens största landmärken. Det 135 meter höga pariserhjulet har sedan årtusendesskiftet snurrat vid Themsen. Med en hastighet på mindre än en kilometer i timmen kan besökare njuta av utsikten över staden från världens största pariserhjul.

Fantastisk utsikt

På en klar dag kan man se 40 kilometer från det stora pariserhjulet som har blivit en av Londons populäraste turistattraktioner. Hjulet var planerat att öppnas den 31 december 1999 vid millennieskiftet. Men trots sju års förberedelse för att bygga London Eye satte tekniska problem en käpp i hjulet och öppningen blev tvungen att skjutas upp en månad.

Vid foten av London Eye står människor och väntar på att få kliva på eller gå av utan att hjulet stoppas. Hastigheten är bara 1 kilometer per timme, så det finns gott om tid att få på eller av. Det finns också gott om tid att njuta av utsikten i hjulet som tar runt 30 minuter att snurra runt. Om möjligt borde du välja att uppleva London Eye på en klar dag, där du får en imponerande utsikt över staden. Pass på dock, ibland kan det vara väldigt lång kö och räkna med att stå och vänta i nästan två timmar innan du får kliva på.

Utsikt från London Eye i London

Kombinera med båttur

London Eye kan kombineras med en 40-minuters rundtur i Themsen från London Eye till Tower of London och tillbaka. Det nya landmärket ligger nära många andra attraktioner, inklusive House of Parliament och Big Ben. Närmaste tunnelbanestationer är Westminister och Waterloo, båda inom fem minuters gångavstånd från hjulet. Bussarna 211, 24 och 11 kan också användas.

En rolig sak är att London Eye till och med finns, nåja, som en emoji 🎡!

London Eye i London

Karta till London Eye

Klicka här för att se en karta till London Eye, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av London Eye.

Relaterade artiklar om London

Andra sevärdheter i London

Big BenBuckingham PalaceHMS BelfastPiccadilly CircusSpeakers CornerTower BridgeTower of LondonWestminister Abbey

Andra läsvärda artiklar

Parker Att göra Museum Shopping Turistinfo