Resmål / London / Sevärdheter /Piccadilly Circus

Piccadilly Circus i London

Piccadilly Circus är inte en sevärdhet i sig, utan egentligen bara en enda stor knutpunkt, med ett inferno av röda Londons bussar, neonskyltar, historiska byggnader och shopping och nöjen. Men torget i sig har blivit en turistattraktion i paritet med Time Square i New York.

Det är inte en cirkus!

De som förväntar sig att se ett cirkus i det stora rummet kommer dock att bli besvikna. Ordet "cirkus" är latinskt och betyder cirkel. Piccadilly Circus är dock inte helt cirkulär, utan mer trapezformad. Den livliga platsen Piccadilly Circus ligger i West End, som har varit en trafikhubb och mötesplats sedan 1819. Torget är uppkallat efter en skräddare från 1600-talet som heter Picadil, som var rik och byggde ett hus i närheten.

Torget är anslutet till flera stora gator, inklusive shoppinggatorna runt Oxford Street, Regent Street och Coventry Street. Den senare leder vidare till Leicester Sqaure. Picadilly Circus är ett livligt ställe dygnet runt. På natten är de stora skyltarna i neon upplysta och torget utstrålar en alldeles särskild atmosfär.

Piccadilly Circus i London
Billiga hotell London

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i London kan vi tipsa om våra sidor om hotell i London, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Tänk dig att bo på ett hotell och ha Big Ben eller Buckingham Palace direkt utanför fönstret!

Populär shoppinggata

Det finns gott om shoppingmöjligheter i området. Bland annat Virgin Megastore och dess konkurrent HMV. Sportaffären Lillywhites har funnits här sedan 1925. London Trocadero som innehåller delvis shopping, men framför allt är centrum för en rad nöjen som bowling, kasino, slots och bio. Och inte att förglömma, Oxford Street, som är stadens största shoppinggata med över 300 butiker.

Karta till Piccadilly Circus

Klicka här för att se en karta till Piccadilly Circus, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Piccadilly Circus.

Relaterade artiklar om London

Andra sevärdheter i London

Big BenBuckingham PalaceHMS BelfastLondon EyeSpeakers CornerTower BridgeTower of LondonWestminister Abbey

Andra läsvärda artiklar

Parker Att göra Museum Shopping Turistinfo
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com