Resmål/Köpenhamn /Sevärdheter & att göra /Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium i Köpenhamn

Tycho Brahe Planetarium ligger vackert nere vid vattnet i Köpenhamn, och är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Här visas utställningar om astronomi och rymdforskning, och planetariet har även en gigantisk projektor som visar stjärnhimlen, Jorden och planeterna i 3D, och även en del andra spännande filmer om vårt jordklot och vårt universum.

Uppfördes 1989 och blev genast omåttligt populärt

Planetariet har funnits sedan 1989, och har ändå sedan starten varit ett otroligt populärt utflyktsmål. Här får man lära sig mer om det universum som vi faktiskt lever i, och se allting från en lite annorlunda synvinkel. Att sitta i den enorma 3D-biografen och se t.ex. hur hajarna lever i havet eller åka på en simulerad tur till månen, är en väldigt mäktig känsla, och för ett tag känns det som om det faktiskt var på riktigt.

Adress: Gl. Kongevej 10, 1610 Köpenhamn.

Hemsida: Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium i Köpenhamn.

Tycho Brahe Planetarium i Köpenhamn.

Karta till Tycho Brahe Planetarium och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Tycho Brahe Planetarium ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar