Mysiga caféer i Köpenhamn

En sak som alla borde uppleva är att fika på något av de alla möjliga slags mysiga caféer som finns i Köpenhamn, det är någonting speciellt med det. Här nedan listar vi några av våra favoriter när det kommer till caféer i Köpenhamn.

Mysigt café i Köpenhamn.

Mysigt café i Köpenhamn

Café Europa 1989

Ska det vara kaffe i Köpenhamn ska det vara på Europa 1989, eller i folkmun Café Europa. Det är här många av Danmarks bästa baristor gått i skola och man tummar aldrig på hantverket eller kvaliteten. Man stiger in på caféet och blir direkt glatt förvånad om det finns en ledig plats redan från början. Det här är ett av Köpenhamns populäraste caféer så bli inte ledsen om du måste vänta en stund innan du får chansen att sätta dig ned. När du väl fått ett bord kommer en servitör och tar din order. Här beställer man allt vid bordet och servitörerna är oklanderligt klädda som om det var på Grand Hotel.

Om du får för dig att beställa en caffé latte macchiato kommer du att få in ett högt glas med fint skummad mjölk och vid sidan av detta en mycket liten kanna med en espressoshot. Denna får du sen själv hälla över i glaset för att få skapa dina egna mönster. Om du sen tycker om smaksättningar på kaffet får du även dem vid sidan om, för att själv kunna avgöra hur mycket vanilj eller choklad du vill att det ska smaka.

Priserna på Café Europa är högre än på många andra ställen så man får se det som ett tillfälle att lyxa till det. På övervåningen kan man äta lätta luncher och i källaren servera gourmetmiddagar men ingen tittar snett på dig om du bara beställer en kopp kaffe och sätter dig ned en stund.

Adress: Amagertorv 1, 1160 Köpenhamn

Hemsida: Café Europa 1989

Café Victor

Café Victor är enligt dem själva ett av Skandinaviens äldsta och mest kända caféer, och man måste nästan hålla med. I Köpenhamn ses Café Victor som en institution, och hit hittar mängder av köpenhamnsbor varje dag.

Caféet fungerar lika mycket som en träffplats över en öl, som för en fika mellan två vänner eller släktmiddag med hela familjen. På dagarna serveras mest kaffe, bakverk och smörgåsar, men på kvällarna ändras caféet och blir till en trevlig restaurang med skiftande meny från dag till dag. Allt för att kunden ska få en så spännande matupplevelse som möjligt.

En intressant detalj med Café Victor är även det faktum att konsten på väggarna byts ut med jämna mellanrum. Många danska konstnärer hjälper till och bidrar med att tavlorna på Café Victor alltid bjuder på något nytt.

Så, oavsett om du är sugen på en lugn fikastund eller en hel middag, är Café Victor värt ett besök!

Adress: Ny Østergade 8, 1101 Köpenhamn.

Hemsida: Café Victor

Café Sorgenfri

Café Sorgenfri är ett mysigt litet café i hjärtat på Köpenhamn som serverar äkta danska smörrebröd. De klassiska smörrebröden är karakteristiska för Danmark och det här lilla caféet har specialiserat sig på dessa små smörgåsar. Här kan du få det mesta i påläggsväg, och du kan välja och vraka mellan allt från olika sorters sill, lax och friterad fisk till rostbiff, tunga eller leverpastej, allting med goda tillbehör.

Det lilla caféet har en hemtrevlig atmosfär och är väldigt välbesökt, så det kan vara bra att boka bord i förväg. Att hitta dit är inte så svårt, caféet ligger på en bakgata till Ströget, precis bakom Nytorv. Ta dig dit, gå ner för den lilla halvtrappan och låt dig väl smaka av de små del

Adress: Brolæggerstræde 8, 1211 Köpenhamn.

Hemsida: Café Sorgenfri


Skriv en kommentar