Resmål/Köpenhamn /Sevärdheter & att göra /Havnebadet på Islands Brygge

Havnebadet på Islands Brygge i Köpenhamn

Under sommarmånaderna flockas såväl turister som köpenhamsborna till Havnebadet på Islands Brygge för att sola, bada eller njuta av en picnic några steg från stadens brus.

Ett inhägnat bryggområde

Havnebadet är ett inhägnat bryggområde där man badar i Öresund, men ändå på ett för barnfamiljer säkert sätt. Detta betyder också att vattentemperaturen varierar efter väderleken.

Arkitekterna bakom bygget tänkte tvärt emot hur man planerar ett vanligt badhus. Då har man en tomt, bygger ett hus och planerar vattnet utefter detta. Här hade man vattnet och planerade området för att skapa en helhet. Resultatet är en av de mest populära platserna i Köpenhamn på sommaren.

Totalt fem bassänger

Allt som allt är det fem bassänger varav två är till för barn. Badet är öppet alla dagar i veckan och är helt gratis. Däremot släpper de in max 600 personer av säkerhetsskäl.

Läs mer på kommunens officiella hemsida för Havnebadet på Islands Brygge: Havnebadet på Islands Brygge

Havnebadet på Islands Brygge i Köpenhamn.

Havnebadet på Islands Brygge i Köpenhamn.
© milgrammer, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Karta till Havnebadet på Islands Brygge och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Havnebadet på Islands Brygge ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar