Botanisk have i Köpenhamn

Om du är det minsta intresserad av blommor, växter, trädgårdar eller vackra omgivningar, borde du ta dig tid att besöka Köpenhamns Botaniska Trädgård Botanisk have, och Naturhistoriska Museum under din vistelse i Köpenhamn. Detta är Danmarks största samling av växter och här finns alla växter du någonsin sett, plus en hel del fler.

Spatsera gärna på egen hand

Spatsera runt på egen hand och njut av omgivningarna, eller ta någon av de olika rundvandringar som erbjuds, och lär dig mer om de exotiska växter som finns i hjärtat av Köpenhamn.

Trädgården har även en hel del rundturer på kvällstid som är väldigt uppskattade, och som ger dig chansen att få uppleva växthusen ur ett helt annat perspektiv. Har man tur kan man även lyckas pricka in så att man ser någon av de konstutställningar som ibland finns runtom i trädgården.

Adress: Gothersgade 128, 1123 Köpenhamn

Botanisk have i Köpenhamn.

Botanisk have i Köpenhamn.
© Henrik Jessen, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Karta till Botanisk have och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Botanisk have ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar