Amager Strandpark i Köpenhamn

Längs Amager Strandvej i sydöstra Köpenhamn vid Öresund ligger Köpenhamns moderna badplats Amager Strandpark. Man har kunnat bada här ända sedan 1930-talet, men det var först 2005 som Amager Strandpark stod helt färdigt. Amager Strandpark består av parkerna 10-øren och 5-øren, en 2 kilometer lång konstgjord ö placerad i Öresund med sammanlagt 4,6 kilometer sandstrand. Stranden löper runt hela ön och de som vill ta det lite lugnare väljer att bada i lagunen som bildas mellan fastlandet och ön. Lagunen är hela 400 meter på det bredaste stället.

Fem strandstationer

Till komplexet hör även fem strandstationer som praktiskt nog är givna namnen 1, 2 ,3, 4 och 5. Dessa strandstationer i betong rymmer duschar och toaletter såväl som kiosker och faciliteter för handikappade. Om man vill kan man klättra upp på taken till strandstationerna och spana ut över Öresund eller varför inte på de som spelar beachvolleyboll på stranden nedanför.

Läs mer på kommunens officiella hemsida för Amager Strandpark: Amager Strandpark

Amager Strandpark i Köpenhamn.

Amager Strandpark i Köpenhamn.
© Thomas Rousing from Copenhagen, Denmark, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Karta till Amager Strandpark och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Amager Strandpark ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar