Köpenhamns Zoo i Köpenhamn

Vill du titta på flodhästar, apor, zebror och leoparder? Då är Köpenhamns Zoo ett måste! Bland parkens 3 300 djur kan du hitta allt från gulliga, pälsklädda små djur till fiskar, fåglar och insekter. Köpenhamns Zoo som grundades redan 1859 är ett av de främsta i Europa, och har ofta olika arrangemang för besökarna.

Guidade turer är populära

Här kan ni ta en guidad tur, titta på när djuren blir matade eller se på något av de nyfödda små tillskotten till parken. På Köpenhamns Zoo finns även extra aktiviteter för barn och det erbjuds både ponnyridning, ansiktsmålning och olika shower. Passa även på att titta in i det nybyggda elefanthuset och se hur elefanterna har det. På Zoo får du aldrig en tråkig stund, och det är en upplevelse som hela familjen kommer att minnas ett bra tag.

En ordentlig bonus med Köpenhamns Zoo är att det är den enda djurparken utanför Australien som har tasmansk pungdjävul!

Adress: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg.

Elefanterna Gandhi och Kungrao på Köpenhamns Zoo.

Elefanterna Gandhi och Kungrao på Köpenhamns Zoo.
© Blunts, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Karta till Köpenhamns Zoo och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Köpenhamns Zoo ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar