Nyhavn i Köpenhamn

Ett, visserligen turistigt, men väl sevärt område i Köpenhamn är Nyhavn, ett mysigt litet område precis vid vattnet. Här trängs höga gatuhus i olika färger och man får nästan känslan av att man befinner sig i Amsterdam med dess höga kanalhus.

Mängder med små mysiga restauranger

Här finns massor med små mysiga restauranger att slinka in på och även en del udda butiker som man inte hittar på Ströget, perfekt om man är ute efter något annorlunda som har det där lilla extra. Har man tur finns det även ibland gatuförsäljare som säljer alldeles nygrillade, salta flaeskesvaerer en dansk delikatess.

Köpenhamn kan nästan inte bli mer Köpenhamn än i Nyhavn. Att strosa i Nyhavn en solig dag, titta på allt folk som sitter på de många uteserveringarna och sedan köpa med sig picknick för att sätta sig vid kajkanten det är livet!

Nyhavn i Köpenhamn.

Nyhavn i Köpenhamn.

Karta till Nyhavn och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Nyhavn ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar