Kødbyen i Köpenhamn

Någonsin varit i New Yorks Meatpacking District? Här har du Skandinaviens motsvarighet! På Vesterbro i Köpenhamn ligger detta nya område, som fått ett rejält uppsving och en rejäl ansiktslyftning de senaste åren, och som nu räknas som ett av de hippare områdena i hela staden. Gamla slakterier och köttbutiker ligger sida vid sida av nya caféer, klubbar och gallerier, vilket gör att stadsdelen blir spännande, nytt möter gammalt och tillsammans blir det en underbar blandning som finns på få andra ställen.

Det nya Köpenhamn i all dess glans

Är du ute efter att se det nya Köpenhamn och dess fantastiska mångfald, är detta ett ställe du måste besöka. Kom hit på dagen, ta en kaffe på något café, titta runt i de olika butikerna eller se hur äkta dansk matglädje ser ut i de små köttaffärerna. Kommer du istället hit på kvällen möts du av Köpenhamns partysugna elit och en otrolig kväll kan nästan utlovas.

Den Brune og Den Hvide Kødbyen

Den ursprungliga Kødbyen uppfördes 1878, medan den nyare delen uppfördes under 1930-talet. Det går att se skillnad på den gamla delen och den nya delen, då den gamla är mörkare och den nya är vitmålad. Den gamla delen kallas därför "Den Brune Kødby" medan den nyare delen kallas "Den Hvide Kødby".

Den Brune Kødby i Köpenhamn.

Den Brune Kødby i Köpenhamn.
© Orf3us, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Karta till Kødbyen och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Kødbyen ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar