Dyrehavsbakken i Köpenhamn

Dyrehavsbakken, som i folkmun helt enkelt bara kallas Bakken, ligger i Klampenborg en bit utanför Köpenhamn och är en av Danmarks mest älskade nöjesparker. Det som är unikt för Bakken är att det är gratis inträde, till skillnad från andra nöjesparker som ofta brukar vara ganska kostsamma att bara besöka.

Ett bra substitut till Tivoli

Detta har lett till att Bakken, till skillnad från Tivoli inne i centrala Köpenhamn, har kunnat växa på ett annat sätt. Bakken erbjuder en enorm mängd av olika attraktioner, för både barn och vuxna i alla åldrar. Den åkglade får utan tvekan utlopp för sin energi, och här finns även något för den som kanske är lite mer räddhågsen. Känn pirret i magen i den stora Berg- och dalbanan, bli skrämd av Spöktåget, skrik så att du blir hes i Extreme eller ta en lugn tur i Svanebanen och koppla av på en tur i den långsamma Hästkarusellen.

Att fördriva en dag på Bakken är lätt, förutom alla åkattraktioner finns här även caféer, glasstånd, butiker, spelhallar, skjutbanor och restauranger. Skulle du vara riktigt sugen på något annorlunda finns här t.o.m. en karaokebar om andan faller på. På Bakken hittar du något för alla helt enkelt!

Adress: Dyrehavevej 62, Klampenborg

Hemsida: Bakken

Entren till Dyrehavsbakken i Köpenhamn.

Entren till Dyrehavsbakken i Köpenhamn.
© Erkan, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Jægersborgs Dyrehave

Är man ute efter naturupplevelser finns det ett självklart besöksmål för den som befinner sig i Köpenhamn är Dyrehaven, eller Jægersborgs Dyrehave som det också kallas. Dyrehave är danska för Djurgården. Dyrehaven ligger bara några kilometer från Bakken, eller om man kommer från Köpenhamn åker man snabbt dit med pendeltåg. Dyrehave är perfekt för en dagstur, för att exempelvis träffa på flera olika hjortarter, för att rida ponny eller spela golf. I andra områden håller mountainbikeåkare och motionslöpare till. Parken är med sina 1100 hektar stor nog åt alla.

Dyrehaven är gammal kunglig mark och hit kommer fortfarande medlemmar ur den danska kungliga familjen för att jaga. En av årets stora begivenheter är den stora Hubertusjakten som är en hästtävling som går av stapeln den första söndagen i november. Om man tycker om att springa kan man anmäla sig till Eremitageløbet, ett motionslopp som gått sen 1969. Men det gäller att anmäla sig i tid för det finns ett tak på 19.000 deltagare!

Karta till Dyrehavsbakken och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Dyrehavsbakken ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar