Experimentarium i Köpenhamn

Bara 20 minuter utanför Köpenhamn ligger det välkända Experimentarium, en spännande utflykt för barnfamiljen. Här finns allt i vetenskaplig väg och barn i alla åldrar kan lära sig allt från energi, människokroppen och ljudvågor, till ljus, fysik och jordklotet allting på ett roligt sätt och baserat på att barnen får lära sig genom att leka och prova sig fram.

Experimentarium har någonting för alla

Här finns något för alla, och även en speciell avdelning för de allra minsta, som precis börjat upptäcka vetenskap. Låt barnen leka med vatten, bli fångade i enorma såpbubblor, vara med om en simulerad jordbävning eller förstå hur DNA fungerar. På Experimentarium finns det mesta och gör att barnen blir stimulerade att lära sig eftersom det sker genom lek och experiment. Och vem vet, kanske de vuxna också kan snappa upp något på vägen?

Adress: Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup.

Hemsida: Experimentarium

Karta till Experimentarium och Köpenhamn

Här nedan hittar du en karta som visar var Experimentarium ligger, samt även var alla andra sevärdheter och saker att göra som vi skriver om ligger i Köpenhamn. Scrolla enkelt runt på kartan och klicka dig vidare för att läsa om någon av de otaliga intressanta platser i Köpenhamn.


Skriv en kommentar