Resmål/Spanien /Öar /Teneriffa

Teneriffa, den största kanarieön

Teneriffa är den största av Kanarieöarna i Atlanten, som ligger utanför Afrikas östkust och som en gång i tiden bildades av underjordiska vulkaner.

Ett riktigt turistparadis

De södra delarna av Teneriffa har de absolut bästa stränderna, och det är även här som turistorterna ligger som ett pärlband. De mest kända turistorterna är Playa de las Americas och Los Christianos. Här finns även en enorm mängd hotell, barer, restauranger och nattklubbar. Man kan verkligen leva det ljuva strandlivet med sol, bad, vattensporter, god mat, roliga drinkar och heta fester. Om man sedan tröttnar kan man alltid bege sig ut på utflykt och resa iväg med båt, från t.ex. Los Christianos till den lilla ön La Gomera strax utanför. Med lite tur kan man även se grindvalar under båtfärden. Eller så tar man sig norrut och upptäcker själva ön Teneriffa, som i sig har enormt mycket att erbjuda.

Kargt landskap men rikg djurliv

I mitten av ön finns en fantastisk nationalpark som heter Parque Nacional de las Canadas del Teide. Det är ett ganska kargt landskap, från vulkanen, men här finns ett mycket rikt natur- och djurliv och även högsta punkten på ön, toppen Teide som sträcker sig hela 3 718 meter över havet. Den är vackert snöklädd och erbjuder besökare en makalös utsikt över Teneriffa. Landskapet går i svart, koppar och olika nyanser av grönt, och ser nästan ut som ett korallrev på torra land. Lite rolig trivia är att här spelades filmen Apornas planet in.

Passa på att resa runt på Teneriffa

Oratava är en by på Teneriffas norra del, som är en mycket rolig backig by att besöka, efter t.ex. en tur i nationalparken. Byn har fortfarande spår av kolonialtiden, och är mycket pittoresk. I de norra delarna av ön finner man huvudstaden Santa Cruz. Det är verkligen en livlig stad med ett mycket trevligt uteliv, bra shopping, fantastiska restauranger och mysiga caféer. Här finns även världens äldsta botaniska trädgård, Jardin Botanico. Utanför Santa Cruz breder vinodlingarna ut sig, och om man vill prova något av de lokala vinerna finns många vingårdar att besöka här. Det lokala vinet är mycket gott, och man kan beställa det i alla öns restauranger. Det kan också vara en trevlig souvenir att köpa med sig en flaska vin hem.

Vackra och omväxlande Teneriffa

Fantastisk mat

Maten är mycket god på Teneriffa, och det finns flera rätter som kan anses vara specialiteter för kanarieöarna; såsom mojo, tapas arrugadas, rancho canario, canejo och sancocho canario. Det går också att köpa riktigt god mat och dryck med sig hem. Vin från Teneriffa och bananlikören cobana är lämpliga matsouvenirer att ta med sig hem, och vill man shoppa andra saker är Santa Cruz bästa stället på ön för shopping.

Enkelt att ta sig runt på ön

Om man hyr bil på Teneriffa är det mycket lätt att ta sig runt ön, då det finns väldigt fina motorvägar. Men tänk bara på att trafiken kan vara väldigt intensiv, så det är viktigt att hålla hastigheten och ta det försiktigt. Annars är det också lätt att ta sig runt med någon av alla de lokala bussar som trafikerar vägarna.

Tidszon och tidsskillnad Teneriffa

Om du undrar vad klockan är på Teneriffa eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Teneriffa, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är på Teneriffa, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Teneriffa.

Karta och hotell på Teneriffa

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Teneriffa där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell på Teneriffa så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell på Teneriffa.

Artiklar om städer i Spanien

AlicanteBarcelonaMadridMalagaValencia

Artiklar om andra öar i Spanien

IbizaLanzarote

Andra artiklar om Spanien

Shopping i Spanien Mat i Spanien Spaniens klimat