Resmål/Malaga /Sevärdheter /Museum i Malaga

Museum i Malaga

Även om Malaga har ryktet om sig att vara en riktig partystad, så finns det även enormt mycket kultur att se och uppleva i Malaga. Utöver de fantastiska bevarade historiska och kulturella platserna, såsom till exempel slottet Alcazaba, finns det även mängder med spännande museer i Malaga. Ni kan titta på allt från historiska artefakter kopplade till den världsberömde Picasso till extremt välbevarade veteranbilar på efterkrigstiden.

Lista över museer i Malaga

Här nedan har vi listat några av de fantastiska museer som finns i Malaga, vi har även grävt fram Google Maps-länkar så att ni enkelt kan hitta till museerna samt även länkar till varje museums respektive hemsida.

Picassomuseet i Malaga

Stadens mest kända och välbesökta museum. Picasso var född och till en viss del uppvuxen i Malaga, därför finns också hans verk och målningar utställda i detta magnifika picasso-museum. Om du har funderingar på att besöka denna plats, kom i tid - kön kan vara lång på eftermiddagarna från lunchtid och framåt!

Om ni inte vill stå i kö kan ni boka en privat tur och gå före i kön här: VIP-inträde till Picassomuseet i Malaga

  🎠   Calle San Agustín, 8, 29015 Malaga

   ››  Picassomuseets hemsida

Picassomuseet i Malaga

Entrén till Picassomuseet i Malaga

Glas- och kristallmuseet

Upptäck och se enormt fina glas och kristallsamlingar i olika stilar och utföranden. Här hittar du varianter från hela Spanien och världen. Öppet Tisdag - Söndag mellan 11.00 - 19.00. Detta museum fick även utmärkelsen "Travelers Choice 2013" av Trip Advisor.

  🔮   Calle Gaona, 20 29012 Malaga

   ››  Glas- och kristallmuseets hemsida

Veteranbilsmuseum

Passa på att spana in gamla retrobilar och föremål från 40, 50 och 60-talet. Här hittar du gamla veteranbilar i absolut toppskick. Öppet tisdag till söndag från 10.00 - 19.00.

  🚙   Av Sor Teresa Prat, 15 29003 Malaga

   ››  Veteranbilsmuseets hemsida

Museo de Artes y Costumbres

I detta museum så kan du på ett mycket unikt och häftigt sätt färdas genom spansk historia. Här gestaltas traditioner och årtal genom olika rum som presenteras på unika sätt.

  🏛   Pasillo de Santa Isabel, 10 29005 Malaga

   ››  Museo de Artes y Costumbres hemsida

Carmen Thyssen-museet

Om du är konstintresserad så är detta ett museum som passar som handen i handsken. Här kan du hitta både spansk och europeisk konst i en bred variation utav olika stilar och utföranden.

  🎑   Calle Compañía, 10 29008 Malaga

   ››  Carmen Thyssen-museets hemsida

Muséet för modern konst - CAC Malaga

Här finner du den senaste och hetaste konsten på tapeten i Spanien. Allt ifrån lokala till internationellt erkända artister.

  🌈   Calle Alemania, s/n 29001 Malaga

   ››  Muséet för modern konsts hemsida