Ibiza, party och semester

Ibiza i det ljuva Medelhavet är en av de Baleariska öarna. Ibiza bjuder in till en riktigt trevlig sol- och badsemester, och har under en längre tid även setts som en riktigt partyö för både semesterfirare och jetsetare, särskilt under 1990-talet. Visst är det fortfarande drag på Ibiza, men ön har också en hel del annat intressant att erbjuda, mycket tack vare sin intressanta och rika historia. Ön har influerats av många folkslag, såsom morer, fenicier och muslimer.

Den vita och klippiga ön

Ibiza kallas ibland för den vita ön, och är i själva verket en ganska liten ö. Ibiza är en klippig ö, och de fina stränderna ligger främst i den södra delen. Här ligger även turistorterna och festområdena. Huvudorten bär samma namn som ön, dvs. Ibiza, och det är en stad med mycket gamla anor och en mycket vacker arkitektur. Den har faktiskt till och med hamnat på UNESCO:s världsarvslista, liksom stora delar av ön själv. Men samtidigt är det en modern stad, med mycket trevliga shoppingmöjligheter och ett väldigt hektiskt nattliv.

Stränderna är mycket vackra, och flera av dem är även långgrunda vilket är perfekt för barnfamiljer. Genom färjor kan man lätt ta sig mellan de olika stränderna. Det finns också ett stort utbud av vattensporter, för den lite mer aktive semesterfiraren.

Ibiza utanför Spanien

Lugnare tempo utanför semesterorterna

Bara en liten bit utanför dessa semesterorter blir tempot betydligt lugnare, och det finns flera riktigt mysiga byar att besöka på Ibiza. Platja Es Cavallet är en av de vackraste byarna på hela Ibiza, och är mycket rekommenderad att besöka. Här utvinner man salt ur stora bassänger, vilket är en häftig sak att beskåda. En annan trevlig by att besöka är Santa Gertrudis som ligger i inlandet. Landskapet här är präglat av olivodlingar, mandelträd och mandarinträd, det är ett riktigt pittoreskt utflyktsmål. Här verkar tiden nästan ha stannat sedan flera hundra år tillbaka.

Missa inte grannöarna

Om man är naturintresserad rekommenderas också en båttur till Formentera, vilket är en nästan obebodd ö strax utanför Ibiza. Även den mysiga ön Coniera rekommenderas. Man kan också bege sig till Ibizas högsta punkt, Sa Talaia, och njuta av utsikten. Tar man sig även till Ses Fontenelles kan man finna historiska grottmålningar.

Även om Ibiza numer satsar på en lite lugnare turism, finns det givetvis ändå många bra nattklubbar kvar. Man tar sig runt ön enklast med hyrbil eller buss. Om man är på festsemester kan man använda discobussarna som tar en till de stora diskoteken. Till de olika stränderna kan man åka färjetaxi.

Tidszon och tidsskillnad Ibiza

Om du undrar vad klockan är på Ibiza eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Ibiza, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är på Ibiza, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Ibiza.

Karta och hotell på Ibiza

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Ibiza där du enkelt kan kolla runt på ön, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell på Ibiza så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell på Ibiza.

Artiklar om städer i Spanien

AlicanteBarcelonaMadridMalagaValencia

Artiklar om andra öar i Spanien

LanzaroteTeneriffa

Andra artiklar om Spanien

Shopping i Spanien Mat i Spanien Spaniens klimat