Resmål/Malaga/Hotell och boende

Hotell och vandrarhem i Malaga

När du har anlänt till Malaga så är det smartaste att i förväg ha bokat ett hotellrum, det förenklar både transporten in centrum från flygplatsen samt försäkrar dig om att du har någonstans att sova. Annars finns risken att du i värsta fall står utan rum, eller åtminstone får betala väldigt dyrt – särskilt under högsäsong. Se därför till att i förväg ha bokat din hotellvistelse online, det blir enklare så. I Malaga finns det generellt två områden där de flesta hotell ligger, ena är stranden och det andra är den bilfria zonen i centrum.

Boka hotell i Malaga

Här nedanför kan du hitta en riktigt smidig sökfunktion för hotell, hostel och lägenheter som finns att hyra i Malaga, bläddra runt på kartan klicka dig enkelt vidare och läs mer om de olika boenden som finns.

Booking.com

Högt tryck under högsäsong och sommar

Under högsäsong och sommaren kan det vara mycket folk som besöker Malaga. Fotbollen, vädret, festligheterna och sevärdheter drar varje år hundratusentals besökare till orten. Här hittar du turister vid stränder, vid barer och restauranger. Så hur får egentligen alla plats? Ja naturligtvis genom ett arrenderat boende vid ett hotell.

Häng med på pubrunda i Malaga

Ett grymt sätt att snabbt komma in i Malags uteliv är att hänga med på en pub- och klubbrunda! Det finns en riktig bra runda som går att boka ca. 350 svenska kronor, här finns mer info: Pub- och klubbrunda i Malaga. En trevlig bonus är att man även får möjlighet att träffa andra partysugna människor på besök i Malaga, bara det är värt mycket! 😉

På våra sidor om party och uteliv i Malaga kan du läsa om många av de barer, pubar och klubbar som finns i Malaga.

Oavsett årstid som man besöker Malaga kan det därför vara klurigt att hitta boende till ett billigt och bra pris. Om man kommer dit utan boende förbokat så finns alltid risken att man helt enkelt blir utan eller får välja någonting långt utanför staden (som inte alltid är prisvärt). För att undvika detta problem rekommenderas det därför att boka boende online. Du kan hitta billiga och bra hotellerbjudanden på flertalet hemsidor såsom denna, men vår innehåller nog den mest intuitiva listningen av hotell.

Så om du inte redan har bokat ett boende inför din resa se till att göra det så fort som möjligt. Du slipper stressen med att leta reda på ett boende vid flygplatsen, och dessutom blir det ofta mycket billigare. Somliga hotell erbjuder också pickup service direkt från flygplatsen. Du behöver med andra ord inte ens bry dig om taxiköerna – utan kan direkt gå till din arrangerade pickup till hotellet.

Att tänka på innan hotellbokningen

Eftersom Malaga är så pass populär turistort så finns här också ett stort utbud av olika hotell. Här hittar du allt ifrån enkla budgetvarianter i utkanten utav stadskärnan till lyxiga och femstjärniga hotellkomplex intill stranden. Så oavsett vad din budget är så kan du med stor säkerhet hitta ett boende som motsvarar den. Under högsäsong så kan det vara lite svårare att få tag på ett bra hotellrum till följd av många besökare i orten.

Passa därför på att boka online i förväg, alternativt boka en resa där både flyg och hotell är inkluderat. Ofta finns det väldigt förmånliga kampanjer och erbjudanden på hotell, och om du har ögonen öppna kan du ofta spara in många hundralappar.

I princip alla hotell tar såväl Mastercard som VISA, och på de internationella kedjorna så fungerar även American express. På vissa hotell krävs det att du visar upp passet, så var förbered genom att ha det lättillgängligt vid incheckning. Var även noggrann med att kontrollera vilken tid man måste checka ut då det skiljer sig mellan olika hotell. Sist men inte minst bör du även nyttja förvaringsskåpen på hotellen där du säkert kan placera pass eller kontanter utan att behöva oroa dig för att tappa det eller bli utsatt för stöld.

Vandrarhem och hostels i Malaga

Vandrarhem och hostels finns även i ganska stor utsträckning i Malaga. Du kan hitta flera av de olika vandrarhem och hostels som finns i Malaga i vår sammanställning av boenden som du finner ovan. Ha dock i beaktning att ett vandrarhem inte innehåller alla moderniteter och bekvämligheter som på ett hotell, och de allra billigaste rummen innefattar ofta delade badrum och sovbäddar. Men för dig som reser på liten budget och inte har höga krav kan det vara ett utmärkt val.

Selenza Hotel

Ett lite finare hotell i Malaga.

Malaga centrum

Byggnader i centrum, Malaga.

Denna sida innehåller annonslänkar till Booking.com