Alicante vid Vita Kusten

Alicante är den populäraste staden utmed Costa Blanca i Spanien. Costa Blanca, eller Vita Kusten på svenska, har fått sitt namn efter de fantastiskt vackra stränderna med sin vita sand. Här skiner solen i princip alltid, och man kan njuta av det härliga badlivet utmed stränderna hela dagarna. Men Alicante som stad är också en mycket spännande stad att upptäcka, när man tröttnat på all sol och bad. Trots sin popularitet kan turistorts-känslan kännas långt borta stundvis, det här är en genuin spansk kuststad.

Gammal stad med mycket historia

Alicante är en mycket gammal stad med en historia som sträcker sig tillbaka en bra bit över tvåtusen år. Det kanske är en ganska stor stad, men känslan är ändå att det är en småstad utmed kusten. I staden finns även en mycket gemytlig hamn, där kan man flanera och njuta av det goda livet. Här ligger massvis med restauranger, barer och butiker. Man kan njuta dagarna i ända av de fina båtarna i hamnen och det livliga gatulivet, som aldrig verkar stillna oavsett tid på dygnet.

Fantastiska smågator och fina sevärdheter

I de gamla stadsdelarna runt El Barrio är gatorna trånga, och man kan hitta flera spännande små torg. Bland de små gränderna finns även en hel del roliga butiker och trevliga restauranger. Det går även att hitta häftiga salsaklubbar och inte minst trevliga små barer och caféer. Tycker man om arkitektur finns det även mycket sådant att upptäcka i Alicante. Stadshuset är en intressant byggnad, och det vackra landmärket Castillo de Santa Barbara som byggdes under det muslimska styret ligger strategiskt placerat. Slottet ärockså väl värt ett besök.

Missa inte Alicantes alla museer

Alicante inhyser även många intressanta museer, bland annat Gravina Museum of Fine Arts som har en konstutställning utan dess like. Även byggnaden i sig är värd en närmare titt, den är nästan ett konstverk som den är. MARQ är ett häftigt arkeologiskt museum, som också är inhyst i en mycket intressant byggnad. Här visas bland annat utställningar från Alicantes olika tidsepoker. Även Casa de la Asegurada och Capa Collection är intressanta museum, Capa Collection finner man för övrigt i Castillo de Santa Barbarra.

Häftiga Alicante

Gå inte misste om stillheten och kulturen

Om man vill göra en utflykt utanför staden rekommenderas att ta en båttur ut till Tabarcaön. Här kan man njuta av stillheten och tystheten, och inte minst av det enormt vackra landskapet. Man kan också resa till den lilla pittoreska förorten Santa Pola, som fortfarande än idag har känslan kvar av en liten fiskeby.

Alicante är förutom sin skönhet och trevliga atmosfär även ett utmärkt utgångsläge för att upptäcka resterande delar av Costa Blanca. Det är lätt att ta sig runt Alicante med både spårvagn och buss. Det är också ganska billigt och lätt att resa med Taxi. Vill man ta sig utanför Alicante gör man det lättast med hjälp av tåg eller båt.

Tidszon och tidsskillnad Alicante

Om du undrar vad klockan är i Alicante eller vilken tidsskillnad det är mellan den plats du befinner dig på och Alicante, så kan du spana in vår andra sajt Vadärklockan.se. Där kan du alltid hitta vad klockan är i Alicante, vilken tidszon det är och vilken tidsskillnad det är just nu mellan dig och Alicante.

Karta och hotell i Alicante

Klicka här för att se en användarvänlig karta över Alicante där du enkelt kan kolla runt i staden, den fungerar bra både på mobilen och på datorn. Om du även är ute efter hotell i Alicante så har vi en jättebra karta som även visar lediga hotell som du kan hitta här: hotell i Alicante.

Artiklar om andra städer i Spanien

BarcelonaMadridMalagaValencia

Artiklar om öar i Spanien

IbizaLanzaroteTeneriffa

Andra artiklar om Spanien

Shopping i Spanien Mat i Spanien Spaniens klimat