Resmål / Malaga /Transport i Malaga

Ta sig runt i Malaga

Att ta sig runt i Malaga är enkelt, stadskärnan är mycket promenadvänlig och att ta sig till stranden är inga som helst problem. I staden hittar du många transportmedel, allt ifrån cyklar till taxi och buss. För dig som har tänkt att spendera ett par dagar i Malaga så kan det vara väldigt lönsamt och värdefullt att hyra en bil. Då tar du dig runt enklare och är inte beroende av bussar eller researrangörer för att besöka sevärdheter och turistmål i och runtom Malaga. Bussarna i Malaga går med täta intervaller och kostanden är sällan högre än någon Euro eller två - så det är ett perfekt alternativ om man bor lite utanför centrum och snabbt vill kunna ta sig till stadskärnan.

För att upptäcka staden och dina egna smultronställen så är det väldigt smart att hyra en cykel - men undvik mopeder. Trafiken kan vara väldigt intensiv och stundtals något kaotisk, men som cyklist kan man hålla sig till mindre trafikerade gator och gränder.

Guidade turer Malaga

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Malaga, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Tåg och bussförbindelser

Du kan enkelt ta dig till och från Malaga med hjälp av tåg. Till Madrid avgår det bland annat snabbtåg som enbart tar 2,5 timmar att resa med, och det är relativt billigt jämfört med flyg dessutom. Malaga har nyligen fått en ny tågstation vid namn ”María Zambrano” och den ligger ungefär 1 kilometer väst utanför centrum. Du kan ta dig dit enkelt via såväl taxi som till fots – ett smart tips kan vara att ta en karta över staden på ditt hotell och be dem markera ut tågstationen.

För att köpa tågbiljetter kan du besöka RENFE's hemsida (motsvarighet till Sveriges SJ). Du hittar deras hemsida här.

Mitt emot tågstationen hittar du dessutom busstationen. Här avgår bussar till många orter runt om i Spanien dagligen och det är ett utmärkt och billigt sätt att resa på.

Billiga hotell Malaga

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Malaga kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Malaga, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Det kan vara riktigt bekvämt om man hittar ett hotell i närheten av klubbarna och barstråken!

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com