Resmål / Malaga / Sevärdheter /Slottet Alcazaba

Pampiga Alcazaba i Malaga

Alcazaba är ett av två palatsliknande slott, eller citadell, i den spanska staden Malaga. Namnet Alcazaba kommer från arabiskans al-qasbah och är egentligen benämningen på ett slags befästningsverk som byggdes av morerna, den arabiska folkstam som erövrade den Iberiska halvön på 700-talet. Alcazaban i Malaga byggdes kring åren 756-780 efter Kristus på ruinerna av en romersk befästning. Dess syfte - liksom sin romerska föregångare - var att skydda staden från pirater. Tack vare sitt upphöjda läge på en kulle, centralt i staden, behärskar den hamnen med omnejd.

Dubbla murar och befäst ingång

Enligt olika historiker är Alcazaban i Malaga, med sina dubbla murar och massivt befästa ingång, urtypen för militära befästningsverk under den tid morerna härskade på den Iberiska halvön. Den har en inre och en yttre borgård, något som ger en fingervisning om hur viktigt det var att skydda sig militärt under den här tiden. Det finns alcazabas på flera platser runtom i Spanien och Portugal, men den i Malaga är en av de bäst bevarade citadellen av den här typen.

Slottet Alcazaba i Malaga

Slottet Alcazaba i Malaga

Guidade turer Alcazaba i Malaga

Här nedan hittar du tips om guidade turer i Alcazaba i Malaga, dessa erbjuds genom vår samarbetspartner GetYourGuide.com och är busenkla att både boka och boka av - om man nu skulle ångra sig!

Alcazaban mycket populär idag

Idag är Alcazaban tveklöst Malagas mest kända sevärdhet. Vad gäller moriska slott, finns det andra som kanske är mer kända. Men Alcazaban i Malaga var faktiskt hela 300 år gammal när Alhambra i Granada byggdes. Malaga har, med sitt läge, spår av många civilisationer. Fenicierna byggde en gång en stad här, och det finns fortfarande lämningar av en stadsmur. Romarna lämnade otaliga spår, inte minst ett flertal amfiteatrar.

"Reconquista", eller återerövring, som man säger på svenska, avser den serie av militära kampanjer som de kristna genomförde för att återta den iberiska halvön från morerna. Efter belägringen och erövringen av Malaga 1487, förföll Alcazaban under många hundra år. År 1933 började den restaureras, ett arbete som pågår än idag. Två av dess ursprungligen tre yttre skyddsmurar finns kvar, liksom mer än 100 torn och tre palats.

Billiga hotell Malaga

Om du är ute efter ett trevligt hotell eller annat boende i Malaga kan vi tipsa om våra sidor om hotell i Malaga, där du på en interaktiv karta mycket enkelt kan kolla runt och se var alla hotell och boenden finns tillsammans med pris och information. Den interaktiva karta fungerar riktigt bra både på mobilen och på datorn. Det kan vara riktigt bekvämt om man hittar ett hotell i närheten av klubbarna och barstråken!

Karta till Slottet Alcazaba

Klicka här för att se en karta till Slottet Alcazaba, på kartan visas även andra sevärdheter och saker att göra och uppleva i närheten av Slottet Alcazaba.

Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com