Resmål/Spanien/Shopping i Spanien

Shopping i Spanien

Spanien är ett utmärkt land när det kommer till shopping. Priserna är relativt överkomliga och det finns många produkter som utmärker sig när det kommer till kvalitet. Framför allt skor och accessoarer. Anledningen till att just skor och accessoarer har blivit så populärt i Spanien är troligen värmen. Man har helt enkelt inte så mycket på sig då det är så varmt, därför har det blivit än viktigare med detaljerna. Så om du är ute efter ett par fina skor, häftiga smycken, roliga hårspännen eller någonting annat smått och gott, så hittar du troligen det du letar efter i Spanien. Här hittar du också många godsaker i matväg, såsom härliga viner, olivoljor och goda ostar.

Många loppmarknader bjuder in till fyndjakt

Det är även mycket lätt att shoppa i Spanien. Överallt finns butiker som säljer det mesta, udda som fabriksproducerat. Priserna är på sina håll även väldigt låga, men det är inte alltid varorna håller jättehög kvalitet. I Spanien handlar shopping ofta om att leta efter fynd. Det finns många väldigt spännande loppmarknader överallt i landet, där kan man botanisera länge och leta efter verkliga fynd. Det är faktiskt en upplevelse i sig, att bara strosa runt bland borden och upptäcka alla grejer som finns till salu. Om man hittar någonting spännande så är det även helt okej att pruta, det är faktiskt en del av traditionen.

Matprodukter är populära bland turister

Det finns också fantastiska matmarknader, som verkligen är en fröjd både för kropp och själ. Här frodas de solmogna frukterna och kryddorna, och doften från dem är fullkomligt fantastisk. Om man vill shoppa mat och vin gör man det bäst genom att handla på en marknad, eller direkt hos vinproducenten.

Storstäderna huserar fantastisk shopping

I de riktigt stora städerna, såsom Madrid, Alicante och Barcelona, finns fantastiska möjligheter till trevlig shopping. Här finns rena shoppinggator med moderna butiker, gamla stadsområden med små pittoreska butiker och stora köpcenter som gör shoppingen enkel. I Barcelona finns till och med en speciell shoppingbuss, som tar dig runt till olika intressanta köpområden.

I turistorterna finns ofta trevliga gågator med olika butiker, och här är det ofta rea på olika varor. På Costa Blanca och i de andra turisttäta områdena byggs dessutom nya köpcentrum för fullt. Men mer intressant är det att leta reda på de riktigt små butikerna längs bakgatorna, det är där man kan göra verkliga fynd.

Det går bra med betal- och kreditkort på de större varuhusen och butikerna i turistorterna, på marknaderna krävs dock kontanter.

Artiklar om städer i Spanien

AlicanteBarcelonaMadridMalagaValencia

Artiklar om öar i Spanien

IbizaLanzaroteTeneriffa

Andra artiklar om Spanien

Mat i Spanien Spaniens klimat